Demi Lovato priznala: Volim žene, to je jako utjecalo na moje pjesme. Čudim se što moji obožavatelji nikada nisu shvatili da nisu pisane za muškarce

Demi Lovato priznala: Volim žene, to je jako utjecalo na moje pjesme. Čudim se što moji obožavatelji nikada nisu shvatili da nisu pisane za muškarce

Postalo je posve uobičajeno da poznata etsradna lica u jednom trenutku izjave kako su queer, drugačija, sklona svom spolu.

Došao je trenutak da to javnosti obznani i popularna pjevačica Demi Lovato, koja je navela da je sklonost ženama otkrila davno, tijekom gledanja filmske scene vrućeg poljupca između Buffy ubojice vampira Sarah Michelle Gellar i njene parterice sa seta Selme Blair.

Riječ je o filmu "Okrutne namjere" iz 1999. godine i sceni u kojoj Sarah pita Selmu je li prvi poljubac učila, probala na nekoj od svojih prijateljica. Za njih dvije to je bila filmska scena, a za Demi Lovato otkrivenje, trenutak u kojem je shvatila kako bi i ona također željela to probati.

- Bila sam tada vrlo mlada i definitivno nisam trebala gledati taj film u toj dobi, ali jesam. U trenutku kada je naišla scena s njih dvije i trenutak u kojem sjede na pokrivaču u parku, a onda i poljubac koji su podijelile, promislila sam - ma čekaj malo, stvarno mi se to sviđa. Želim to probati. Sa 17 godina sam to i napravila – izjavila je Lovato tijekom Facebookovog događanja Coming Out 2020.

Bilo je to nesvakidašnje novo poimanje njene seksualnosti, ali i filmski poljubac koji je ostao zabilježen i u poslovnim biografijama glumačkih zvijezda iz Okrutnih namjera. Sarah i Selma su ga i ponovile, nedavno, na rođendanskom partyju "Buffy, ubojice vampira".

Napravile su to u karanteni, s maskama na licu, a onda su se našalile kako su to napravile opet. Sarah je pritom i na društvenim mrežama napisala kako je dobila poljubac. Vjerojatno nisu tada ni znale da su ostavile trajni pečat u životu pjevačice Demi Lovato.

- To što sam queer je jako utjecalo na moje pjesme. Zanimljivo je kako mnogi nisu shvatili da sam u njima ja često progovarala o odnosu sa ženama. I da su mnoge moje balade namijene upravo njima. Čak sam iznenađena kako to moji obožavatelji nikada nisu shvatili, misleći da su sve moje riječi uvijek bile namijenjene isključivo muškom spolu. Glazba je zapravo bila taj moj prostor za priču, moj siguran prostor – veli Lovato.

Na pitanje je li njen hit 'Cool for the Summer' pjesma posvećena lezbijskoj ljubavi nije odgovorila potvrdno, ali nije ni demantirala. Navela je tek da se sve njene pjesme zasnivaju na osobnim iskustvima.

- Ne vidim ničeg lošeg u eksperimentiranju. Odlučila sam se pridružiti Queer Eyeu, izaći javno, otvoreno vani. To je prvi puta da su to čuli i neki od članova moje obitelji. Postala sam hrabrija, jača, i jednostavno mi je bilo mučno sakrivati svoju pravu prirodu – navela je Lovato.

PIŠE T.Š.B./slobodnadalmacija.hr

Foto:AFP

Video sadržaj

na vrh članka