Posljednji oproštaji od Kiće Slabinca u Zagrebu i Slavoniji

Posljednji oproštaji od Kiće Slabinca u Zagrebu i Slavoniji

Na posljednjem oproštaju od glazbene legende Krunoslava Kiće Slabinca na zagrebačkom Krematoriju okupili su se obitelj, prijatelji i mnoga velika imena domaće glazbe. Istodobno, u mnogim gradovima Kićine Slavonije - ispraćaj uz tambure.Unatoč hladnom jesenskom vremenu duga je bila kolona onih koji su se na Krematoriju htjeli oprostiti od Kiće. Sve prisutne razgalila je tamburaška izvedba njegova prvoga velikoga hita 'Plavuša' - uspomene naviru:

- Bio je zaista sjajan rocker. Puno se pjevača ugledalo u njega, u njegovu energiju, boju i snagu, rekao je glazbenik Željko Bebek.

- On je simbol i Slavonije i Hrvatske u cjelini i dao je sve što može dati jedan profesionalac - i stasom, i glasom, i trudom, obišao je svijet, istaknuo je glazbenik Šima Jovanovac.

- Suvišno je bilo što reći. Citirao bih njegovu pjesmu 'Te tri slatke riječi' – Kićo, ja te volim, počivao u miru božjem, poruka je glazbenika Zdravko Škender.

Podsjetimo da je Kićo Slabinac na vrhuncu karijere imao čak 22 rasprodana koncerta Lisinskom zaredom.

- Planirali smo obilježiti 50 godina njegove karijere i svečani koncert u Lisinskom. Nažalost nije se desilo, rekao je glazbeni menadžer Zoran Škugor.

Posebno je emotivno bilo u Osijeku, gdje su nakon svirke glazbenici i građani puštali cvijeće niz Dravu u spomen na voljenog sugrađanina.

- Tu silnu količinu pozitivne energije, emocija, sjajne glazbe... To je nešto što bih želio da svaki glazbenik proživi, izjavio je Tihomir Slivka iz osječke podružnice Hrvatske glazbene unije, koja je organizirala program u Osijeku.

Tamburaški ispraćaj Kići je priredio i Slavonski Brod te mnogi drugi gradovi, a - kako kažu oni koji su ga poznavali - Krunoslav Kićo Slabinac bio je dobri duh cijeloga društva, uvijek spreman na šalu, ali i pomoć kolegama. Bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju.

https://magazin.hrt.hr/679911/price-iz-hrvatske/posljednji-oprostaji-od-kice-slabinca-u-zagrebu-i-slavoniji

izvor:hrt.hr

na vrh članka