Srijeda, 19 Veljača 2020

Džaferović: Bolje im je da paze što rade

Kome smetaju stranci? Oni ne navijaju ni za koga osim za Daytonski mirovni sporazum i za Ustav, to je njihov posao, kazao je na početku press-konferencije, održane nakon sjednice Predsjedništva BiH, prvi bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović.

Više...

Odbijen poziv NSRS-a o određivanju “granične linije”, prijedlog hrvatskih zastupnika bošnjački nisu prihvatili

Završena je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj su usvojeni zaključci, kojima je utvrđeno da ovaj dom ne prihvata poziv Narodne skupštine Republike Srpske za definiranje “granične linije”, jer u skladu s Aneksom II Općeg okvirnog sporazuma za mir BiH ne postoji granica između entiteta, već međuentitetska linija koja ima isključivo administrativni značaj.

Više...

Evo u čemu su Komšić i Džaferović preglasali Dodika

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici, s dva glasa za (članovi PBiH Željko Komšić i Šefik Džaferović) i jednim glasom protiv (član PBiH Milorad Dodik) usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. ožujka 2020. godine utvrđuju kao termin službene posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Srpski član Predsjedništva BiH Dodik je navedeni zaključak proglasio destruktivnim po vitalni entitetski interes, priopćeno je, između ostalog, nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Prvi radni dan predsjednika Republike Milanovića

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, nakon što je jučer položio vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - zid boli, na grobnici narodnih heroja te na zajedničkoj grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju, dao je izjavu novinarima i kazao da bi se sutra ili prekosutra mogla znati imena imenovanih dužnosnika.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed