Nedjelja, 10 Svi 2020

Hoće li pandemija izazvati novi Hladni rat?

Američki predsjednik Richard Nixon otišao je 1972. u posjet Kini, u jeku Hladnog rata između kapitalističkog Zapada i komunističkog Istoka, i udario temelje za povijesno zatopljenje odnosa između ove dvije zemlje. Kina je i tada bila najmnogoljudnija zemlja na svijetu, ali daleko siromašnija, ekonomski zatvorenija i izoliranija od ostatka svijeta nego danas. 

Više...

Jukić: Stvarnoj inteligenciji totalitarizam je stran, ako već imate potrebu braniti određenje BiH pred nosom imate niz kapitalaca za odstrjel

Probošnjačka udruga građana “Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99” oglasila se saopćenjem za javnost povodom najavljene komemorativne mise u sarajevskoj katedrali 16. svibnja za žrtve Bleiburga i Križnoga puta u kojem su, između ostalog zatražili ostavku dopredsjednice Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, Ružice Jukić, na što im je ona odgovorila na svom Facebook profilu .

Više...

Komšićevsko-esdeaovska BiH novi je Bleiburg

Baš 8. svibnja, na dan kada je na Dedinju ukopan “najveći sin…”, njegova se sarajevska sljedba, poduprta temeljnom bošnjačkom strankom, odlučila žestoko obrušiti na vrhbosanskog nadbiskupa Vinka kard. Puljića zbog mise zadušnice za žrtve Brozova režima.

Više...

Ljubić: Radikalni bošnjački i filokomunistički unitaristi, koji zadiru u svete obrede Katoličke Crkve, isti su oni koji ignoriraju provedbe odluka Ustavnog suda

Povodom reakcija na najavu održavanja sv. Mise za bleiburške žrtve i žrtve Križnog puta, Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora jednoglasno i oštro osuđuje neutemeljene napade na Katoličku Crkvu i kardinala Puljića, stoji u otvorenom pismu za javnost predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH, dr. Bože Ljubića, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Evo koliko je ljudi već zatražilo ulazak u Hrvatsku

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović za Dnevnik Nove TV detaljnije je govorio o popuštanju epidemioloških mjera na granicama, a osvrnuo se i na održavanje parlamentarnih izbora. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed