Ljubuški gimnazijalci u sklopu "Potrage za sličnostima" napravili kratkometražni film - foto

Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 11:23 Radio Ljubuški
Ispis PDF

potraga zaslicnostimaProtekli tjedan, srednjoškolci Gimnazije Ljubuški sudjelovali su na drugoj fazi projekta Udruženja Magacin Kabare pod nazivom „Potraga za sličnostima“ koje se odvijalo u suradnji s Udrugom mladih „Agape“.

 

U projektu „Potraga za sličnostima“ sudjelovali su mladi iz pet manjih općina u BiH i kroz radionice nastojali istražiti kulturni identitet i kulturno naslijeđe ove zemlje.

 

 

U prvoj fazi projekta koja se održavala u Ljubuškom, predstavnici Magacina družili su se s ljubuškim gimnazijalcima, održane su radionice, gdje su učenici podijeljeni u timove, te su dobili zadatak napisati svoj scenarij na temu kako zamišljaju svoj grad u budućnosti, a na kraju je odabrano pet sudionika iz Ljubuškog koji su prisustvovali petodnevnom kampu u Sarajevu.

 

Ljubuški srednjoškolci su na kampu imali priliku naučiti podosta o načinima režiranja filmova, snimanja, pisanja i skladanja. Napokon, pokazali su i svoj talent te uz suradnju vršnjaka napravili kratkometražni film, uglazbili i napisali pjesmu, napravili skulpturu koja predstavlja budućnost te napisali potencijalne scenarije, prenijela je Udruga Agape na svom Facebook profilu.

 

Njihovi radovi su na samom kraju kampa predstavljeni na izložbi u Etnološkoj sali Zemaljskog muzeja u Sarajevu koja je bila dupkom puna.

 

Sudjelovanje na ovim radionicama omogućilo im je da upoznaju i sprijatelje se s mladima iz drugih općina BiH ( Lopare, Sanski Most, Tomislavgrad, Ribnik, Doboj Jug) te su uživali u saznanju da ih mnoge stvari povezuju, a tek poneke čine razlike među njima.

 

Također, zahvaljujući koordinatorima i predstavnicima „Magacina Kabare“ imali su priliku posjetiti kazališta, kino, muzeje te Akademiju scenskih umjetnosti, sve uz vodstvo znalaca umjetnosti.

 

Cjelokupni projekt bit će prikazan u vidu dokumentarnog filma redatelja Emira Kapetanovića, čija se premijera očekuje na proljeće.

 

Pogledajte fotografije koje su na svojim Facebook stranicama objavili mladi iz Udruge Agape i Magacina Kabare

 

 

 

Izvor: Udruga mladih Agape / Facebook

Ažurirano: Utorak, 24 Siječanj 2017 08:04
#
#