FOTOGALERIJA: "Muka Gospodina našega Isusa Krista" u župi Šipovača-Vojnići

Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 10:03 Radio Ljubuški
Ispis PDF

mukagospodinova-sipovacaU prepunoj župnoj crkvi u Šipovači uprizorena je pasionska igra "Muka Gospodina našega Isusa Krista" koju su izveli glumci-amateri, župljani župe sv. Ante Padovanskoga u Kninu.


U režiji Ante Nadomira Tadića Šutre, a pod duhovnim vodstvom fra Ivana Lukača, radnja je prikazana veoma snažno i žustro kako narav samih evanđeoskih događaja i traži.

Nakon pozdravnog govora župnika župe Šipovača-Vojnići don Joze Ćirke i predstavljanja gostiju, te Ante Nadomira Tadića Šutre koji je uz pozdrav svih nazočnih ukazao na neraskidive veze Hrvata s dvije strane granice, određene povezanosti župe u Kninu i župe Šipovača-Vojnići, te detaljno najavio samu predstavu, koju su kninski glumci amateri u Šipovači izveli 41.put - uprizorena je „Muka Gospodina našega Isusa Krista“.

Na početku je prikazana Isusova Posljednja večera s učenicima, zatim njegova molitva u Getsemaniju, Judina izdaja, te suđenje Isusu pred Velikim vijećem. Potom, veoma upečatljivo i nazočnima zanimljivo, Judino vješanje na stablu. Uslijedilo je Kristovo suđenje pred Pilatom, te naposljetku raspinjanje na Križu.

Prisutni vjernici iz župe Šipovača-Vojnići ali i susjednih župa, nagradili su burnim pljeskom i čestitkama kninske amaterske izvođače, njih 43-je, među kojima je više generacija i raznih zanimanja, od srednjoškolaca do dožupana Šibensko-kninske županije.

Na kraju, su se gosti zahvalili domaćinu don Jozi Čirki na srdačnoj dobrodošlici, te svim nazočnima zaželjeli sretan Uskrs.
Radio Ljubuški/Šipovača portal/Župa Šipovača-Vojnići

#
#