Pod pokroviteljstvom ministra Kraljevića održan III. Pjesnički maraton na Hardomilju - foto Istaknuto

Pod pokroviteljstvom ministra Kraljevića održan III. Pjesnički maraton na Hardomilju - foto

III. Pjesnički maraton  upriličen je u utorak večer ispred Zavičajnog doma na Starom Hardomilju gdje je manifestacija okupio pjesnike i ljubitelje pjesničke riječi.

Održana je u organizaciji udruga “Staro Hardomilje” Ljubuški, Udruga “Baština” Ljubuški, Mjesna zajednica Hardomilje, uz potporu Društva književnika Herceg-Bosne.

Maraton je započeo zalaskom sunca i trajao dok je god bilo raspoloženih pjesnika za čitanje svoje poezije. Bio je to susret sviju koji su željeli predstaviti svoju poeziju ljubiteljima lijepo pisane riječi bez obzira jesu li do sada objavili knjigu pjesama ili nisu.

Na platou ispred Zavičajnog doma svoje prijatelje pjesnike pozdravio je prof. Mate Grbavac, a zatim se obratio dopredsjednik Vlade i ministar financija Zapadnohercegovačke županije Toni Kraljević koji je bio pokrovitelj manifestacije.

 „Treći po redu pjesnički maraton na Starom Hardomilju održava se u jednom zaista izvanrednom ambijentu staroga sela koje je uspjelo sačuvati stari stil gradnje, a isto tako tom starom stilu nadodati nove elemente. Mislim da je to početak dovođenja turistu selo, što je sigurno jedna budućnost. Pjesnički maraton je zamišljen i ostvaruje želju da okupi pjesnike, pogotovo iz Hercegovine da oni na neki način svoje stvaralaštvo prezentiraju ljubiteljima poezije  te se nadam da će taj pjesnički glas odzvanjati dalje jer nosi puno u sebi toga što suvremenom čovjeku nedostaje. Pjesma je uvijek bila nadahnuće , nosi u sebi radost, tugu i veselje, ali i ohrabrenje da se krene dalje da se život učini ljepšim i bogatijim“, rekao je prof. Grbavac kao domaćina i organizator maratona te zaključio „Hercegovina je vječito rađala izvanredne pjesnike, zaista je divota čuti da je Veselko Koroman kandidat za Nobelovu nagradu. Biti kandidatom, to je za nas kao da ju je dobio i sigurno da će to biti poticaj za mlade pjesnike da pišu i stvaraju, a isto tako za odrasle da obrate veću pozornost na poeziju i pjesništvo.

Program je vodila Anamarija Nosić, a u glazbenom djelu večeri nastupio je kantautor iz Čapljine Jozo Pjevac.

Foto:

Autor: Bubalo Ana | ljportal.com

Foto:Ljportal.com

na vrh članka