Obilježena 25. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja iz općine Ljubuški na uskopaljskoj bojišnici - foto

Obilježena 25. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja iz općine Ljubuški na uskopaljskoj bojišnici - foto

Svečanom svetom misom koju je u župnoj crkvi u Uskoplju predvodio dr. don Tomislav Mlakić, župnik s Kupresa, završeno je obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i 26-a obljetnica osnutka brigade HVO-a „Dr.Ante Starčević“ iz Uskoplja.

Na svetoj misi bio je i veliki broj Ljubušaka koji su prije svete mise posjetili vojničko groblje na Pidrišu gdje su zapalili svijeće, položili vijence i pomolili se za jedanaest poginulih Ljubušaka na Uskopaljskoj bojišnici.

Na spomen obilježje s imenima poginulih ljubuških bojovnika prvi su cvijeće položili i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih Ljubušaka na uskopaljskoj bojišnici, potom općinski čelnici i dužnosnici u ŽZH-e, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Ljubuškog i Uskoplja. Nakon prigodne molitve s Pidriša se krenulo u Uskoplje na svetu misu.

Predvoditelj misnog slavlja, don Tomislav Mlakić, pozdravio je sve nazočne, članove obitelji poginulih, ratne zastave i postrojbe koje su sudjelovale u obrani hrvatskih prostora uskopaljske doline.  Poslije svete mise vjernički puk se uputio do spomen obilježja u gradu gdje su se položili vijence i zapalili svijeće za sve stradale.

Nakon predstavnika općinskih vlasti i udruga iz Uskoplja vijence i cvijeće ispred spomenika položili su predstavnici vlasti i udruga iz Rame, dragovoljci iz županije Središnja Bosna i HDZ-a BiH – općinski odbor Uskoplje i predstavnici Ministarstva obrane i oružanih snaga BiH.

Ljubuško izaslanstvo predvodili su načelnik općine Nevenko Barbarić i predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić, ispred ŽZH-e ministri u Vladi, Toni Kraljevič i Zdravko Boras, a polaganju su nazočili i predstavnici svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Ljubuški.

Za sve nazočne priređen je domjenak pored škole u neposrednoj blizini spomenika.

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

na vrh članka