Članovi Foto kluba Fokus na tradicionalnom druženju u Rami - video

Članovi Foto kluba Fokus na tradicionalnom druženju u Rami - video

Zaljubljenici u fotografiju, članovi Foto kluba Fokus Ljubuški upriličili su u nedjelju 2. rujna cjelodnevno druženje u Rami na Šćitu, naselju koje se do 1968. god. izdizalo iznad plodne i pitome kotline kroz koju je protjecala rijeka Rama. Kada je spomenute godine novoizgrađeno akumulacijsko jezero potopilo velika područja Ramske doline Šćit je ostao na malom poluotočiću zajedno s franjevačkim samostanom i crkvom.

Druženje u Rami postalo je tradicija te se upriliči svake godine kako bi članovi kluba uživali trudeći se napraviti što kvalitetnije fotografije prirodnih ljepota Rame te odmorili dušu i tijelo u ovim predivnim dijelovima prirode, piše Ljubuški portal.

Članove Fokusa u potrazi za idealnim mjestom za fotografiranje predvodio je predsjednik kluba Toni Kraljević, a uz njega na druženju su sudjelovali Ivan Bebek Acan, Anđelko Zlopaša, Perica Biško, Toni Herceg, Mario Vučić, Denis Luburić, Ante Šimunović, Damir Mišura, Miro Vlajčić, Monika Vištica i Ana Bubalo.

Fotografirajući razne motive i loveći što bolji kadar napravili su foto šetnju i uživali u ljepotama prirode te dogovorili da će u Ljubuškom napraviti izložbu fotografija Rame kako bi Ljubušacima koji još nisu otkrili Ramu pokazali ljepotu koja ostavlja bez daha.

Dan su maksimalno iskorišten u dobrom društvu i fotografiranju prirodnih ljepota, a nakon toga pratili su manifestaciju Ramski polumaraton, koji je postao najljepša i najbrža utrka u Bosni i Hercegovini te je stekao jako puno poklonika. To je prije svega trasa polumaratona koja cijelu utrku prati obalu Ramskog jezera te u većem dijelu pruža lagano spuštanje sve do 17 km, možda najupečatljiviji prizor s utrke jest ulazak u cilj na poluotoku Šćitu koji je okružen Ramskim jezerom sa svih strana.

U nastavku uživajte u video uratku kojeg je snimio Perica Biško.

Piše: Ana Bubalo/Ljportal.com

na vrh članka