JP Parkovi doo Ljubuški: Radionica na temu: "Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat" Istaknuto

JP Parkovi doo Ljubuški: Radionica na temu: "Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat"

JP "PARKOVI" d.o.o. Ljubuški & REFERENTNA GRUPA - ČAPLJINA organiziraju radionicu na temu: "Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat" koja će se održati u prostorijama poduzetničkog inkubatora (poslovna zona „Zvirići“), općina Ljubuški,  21.09.2018.g. sa početkom u 9:30 sati.

Uspješni poslovni rezultati JP "PARKOVI" d.o.o. Ljubuški tijekom 2018. godine dodatni su motiv i poticaj za održavanje jedne ovakve radionice na kojoj će se prezentirati poslovni rezultati poduzeća ali i dati smjernice  za budući rad i djelovanje u sferi jačanja i obogaćivanja ukupne turističke ponude općine  i regije.

Uvažavajući domaće i svjetske trendove u zaštiti, očuvanju, korištenju i upravljanju prirodnim resursima, JP "PARKOVI" d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa Referentnim grupom nastojat će prezentirati i razvijati upravljačke, zaštitarske okvire za dugoročno i održivo upravljanje prirodnim resursom kakav je vodopad Kravica, ali i cijeli riječni tok Tihaljina - Mlade -Trebižat od Peć Mlina do ušća  u Neretvu. Duboko svjesni, prirodnih i krajobraznih vrijednosti prostora uz riječni tok TMT, njegove osjetljivosti na antropogene i prirodne utjecaje, JP PARKOVI d.o.o. u suradnji sa NVO-e, gospodarstvenicima i turističkim djelatnicima nastojat će voditi i potaknuti sve korisnike u prostoru na jednu dugoročnu suradnju u očuvanju i zaštiti ovog osjetljivog riječnog ekosustva.

Da bi zadržali pozitivan trend razvoja i promocije turističke ponude općine Ljubuški, JP PARKOVI d.o.o.  nastavit će svoje aktivnosti promocije turističkih potencijala rijeke TMT uz  podizanje svijesti javnosti o ekonomskoj vrijednosti  i benefitima koje rijeka donosi lokalnoj zajednici. Planirana radionica samo je jedan od alata kojim se želi pokazati i potaknuti lokalne ljude da se uključe u ovu turističku priču, stvarajući jedinstven turistički brend Hercegovine kao konkurentne turističke destinacije koja može donijeti višestruke benefite široj društvenoj zajednici.

Autor: JP Parkovi doo Ljubuški

na vrh članka