Osnovnoškolci s Gračina pokazali kreativnu i humanu stranu - foto

Osnovnoškolci s Gračina pokazali kreativnu i humanu stranu - foto

Nakon što su nedavno sudjelovali u akciji čišćenja grada „OctoberMest“, u organizaciji Udruge mladih „Agape“, učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić su prikupljeni otpad iskoristili za izradu hranilica za ptice.

Tijekom dvosatne radionice, uspjeli su izraditi ukupno osam hranilica, koje krase krošnje raznih drveća u središnjem gradskom parku.

Osim što su pokazali svoju kreativnu stranu, osnovci koji pohađaju ovu školu još jednom su dokazali kako su i humanitarno te volonterski osviješteni. Naime, prije nekoliko dana, u pratnji učiteljice Marine Ereš, posjetili su Dom za stare i nemoćne sv. Josip Radnik na Bučinama, gdje ih je srdačno dočekala ravnateljica s. Paulina Kvesić.

Bila je to prigoda za razgovor učenika sa štićenicama ove ustanove, a neke od njih nisu se ustručavale ni zapjevati i zaplesati, pokazavši tako kako im je posjet osnovnoškolaca itekako prijao.

„Bake su bile oduševljene zbog našeg dolaska. Osim ugodnog razgovora, pomogli smo ih i nahraniti, pjevati s njima, ali i ohrabriti za buduće dane života“, ponosno su istaknuli učenici.

Ovo su samo neke u nizu volonterskih aktivnosti osnovnoškolaca s Gračina, a očekuje ih još nekolicina projekata, čije će rezultate prezentirati tijekom Međunarodnog dana volontera u Sarajevu.

posjet skolaraca

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list
Izvor: Facebook

na vrh članka