Predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić i potpredsjednik Pero Majić o proglašenju Ljubuškog gradom - audio Istaknuto

Predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić i potpredsjednik Pero Majić o proglašenju Ljubuškog gradom - audio

Na 7. sjednici Općinskog vijeća Ljubuški održanoj 22.travnja 2017.godine načelnik Nevenko Barbarić je objavio da je Ljubuški krenuo u postupak proglašenja i dobivanja statusa grada.

Općinsko vijeće Ljubuški je na 10.sjednici održanoj 11. srpnja 2017. na prijedlog načelnika Nevenka Barbarića donijelo odluku o pokretanju procedure za izradu i donošenja Zakona o Gradu Ljubuški.

Vlada FBiH je 7. rujna 2017. prihvatila inicijativu za pokretanje postupka proglašenja Ljubuškog gradom, koju je dostavio načelnik ove općine.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je 28. veljače 2018. podržao prijedlog Zakona o gradu Ljubuški.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH je 1. travnja 2019. prihvatio prijedlog Zakona o gradu Ljubuški.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o Gradu Ljubuški koji je objavljen 08. svibnja 2019. u Službenim novinama Federacije BiH.

Usvajanjem Privremene statutarne odluke o Gradu Ljubuški na 28. sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u četvrtak 16. svibnja 2019. Ljubuški će postati grad.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo predsjednika Gradskog vijeća Ljubuški Tihomira Kvesića i potpredsjednika Peru Majića.

Poslušajte što su kazali u povodu proglašenja Ljubuškog gradom:

Radio Ljubuški

na vrh članka