Oslabljene rukometašice Izviđač Central osiguranja nisu se mogle oduprijeti Gruđankama

Oslabljene rukometašice Izviđač Central osiguranja nisu se mogle oduprijeti Gruđankama

Premijer liga BiH, sezona 2018/2019 - 1. kolo doigravanja za prvaka.


Ljubuški, 18.05.2019. u 17:00 sati.

ŽRK Izviđač Central osiguranje – HŽRK Grude 35:42 (14:21)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 100.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko) 
Nadzornik: Goran Sušić (Čapljina)

ŽRK Izviđač: B. Grbavac, Petrović (11 obrana), Bunoza 1, Prsklo 2/1, Miočević 1, I. Grbavac, Gudelj 9/1, Bradvica, Boras 8/5, Kraljević 7, Papac 6, Bošnjak, Miličević, Brkić 1. 
Trener: Ivan Lovrić.


HŽRK Grude: Vukliš (13 obrana), Petović (4 obrane, 1 gol), Marić 11/2, Čutura 2, Soldo, Nikić 4, Andrea Boras, Mikulić 6, Kasumačić 9, Demić 5, Azinović 1/1, Anđela Boras 1, Brnada, Pelivan 2. 
Trener: Kornelija Leko

Isključenja: Izviđač 6 minuta, Grude 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 7/7, Grude 3/3.


Rukometašice Gruda jučer su u prvoj utakmici doigravanja za prvaka pobijedile rukometašice Izviđač Central osiguranje i tom pobjedom i teoretski osigurale titulu prvaka BiH u rukometu za sezonu 2018/2019.
Utakmica između prvoplasirane ekipe Gruda i drugoplasirane ekipe Izviđača protekla je u pravoj „golijadi“, ekipe su ukupno postigle 77 pogodaka što znači da je pogađalo nakon svakih 45 sekunda.
Prvih desetak minuta proteklo je u izjednačenoj igri, uglavnom golovi su postizani naizmjenično (5:5, 10.minuta). Međutim, sljedećih desetak minuta gošće su pojačale tempo koji domaće rukometašice nisu mogle pratiti i serijom 10:1 otklonile svaku dvojbu o pobjedniku susreta. Napomenimo da su naše rukometašice u ovaj susret ušle dosta hendikepirane, nedostajale su Tomić, Vrančić, Blažević, Miočević tako da je trener Lovrić morao u vatru ubaciti mlađe snage što je u mnogome olakšalo posao gošćama.

Nakon visoke prednosti koju su napravile gošće, domaće rukometašice su se konsolidirale tako da se je do kraja poluvremena igralo u ritmu „pogodak za pogodak“ .
Poluvrijeme je okončano s rezultatom 21:14 za rukometašice gruda.

U drugom poluvremenu uglavnom se igralo u istom ritmu, golovi su padali naizmjenično tako da je završilo s konačnih 42:35 za Gruđanke koje su s ova tri boda i teoretski osigurale titulu prvaka.

Marija Gudelj sa devet, Marija Boras s osam, Zora Kraljević sa sedam i Andrea Papac sa šest pogotka bile su najefikasnije u redovima Izviđača.

Najefikasnija igračica Gruda i susreta bila je Amanda Marić s jedanaest pogodaka, Lejla Kasumačić je postigla devet, a Edina Demić pet pogodaka.

Prema izboru trenera i službenih osoba susreta, Zora Kraljević je bila najbolja rukometašica Izviđača, a najbolja rukometašica Gruda u ovom susretu bila je Klara Mikulić.

na vrh članka