Trebižat pobjednik 16.MN turnira „Zvirovići 2019“ - foto

Trebižat pobjednik 16.MN turnira „Zvirovići 2019“ - foto

Malonogometaši Područne škole Vladimira Pavlovića – Trebižat pobjednici su 16.malonogometnog turnira „Zvirovići 2019,“ u finalu su pobijedili Područnu školu Studenci boljim izvođenjem penala. U regularnom dijelu bilo je 0:0, a nakon penala 1:0 za Trebižat.

Unatoč konstantnom smanjenju broja djece u svim područnim školama u Zvirovićima ne posustaju, Mjesna zajednica Zvirovići i područna škola Zvirovići i ove su godine na primjeran način organizirali, sada možemo reći, ovaj dugovječni turnir.

Kako su se područne škole Zvirovići i Prćavci spojile u jednu ekipu zbog malog broja djece, uz standardne Trebižat i Studence ove je godine po prvi put na turniru nastupila ekipa područne škole Struge/Gorica.

Turnir su otvorili prošlogodišnji pobjednik PŠ Trebižat i Struge/Gorica, a uvjerljivo su slavili Trebižaćani, bilo je 5:1 uz četiri gola Luke Stojića.

U drugom susretu Studenci su slavili 2:1 protiv domaćina, ekipe Zvirovići/Prćavci i pokazali tko je „gazda“ u Župi.

U utakmici za 3.mjesto ekipa Struge/Gorica pobijedila je „domaćine“ Zvirovići/Prćavce 2:1, iako su gubili 0:1.

U finalu se vodila teška borba i u regularnom dijelu završilo bez golova pa se prišlo udarcima sa sedam metara gdje su uspješniji bili mladi Trebižaćani (1:0) koji su tako obranili prošlogodišnju titulu.

Za najboljeg vratara proglašen je Jure Kozina (Studenci), a najbolji strijelac bio je Luka Stojič.

Nagrade najboljima uručili su predstavnici MZ Zvirovići i organizatora, a pobjednički pehar i lopte ekipama uručio je gradonačelnik Čapljine dr.Smiljan Vidić, pokrovitelj turnira.

U Zviroviće je stigao i studenački župnik don Ivan Štironja koji je s razdraganom djecom i zapjevao. Inače, sve ekipe imale su zdušnu podršku „s tribina“ od strane školskih kolega i kolegica, ali i mještana i učiteljica.

Kao i prethodnih godina sve utakmice sudio je Zdravko Petković iz Studenaca, a domaćin je pripremio „domjenak“ uz obilje pite, ćevapa i sokova, a za starije našlo se i poneko pivo.

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

na vrh članka