244 radio

Ljubušak Toni Čolina prema pisanju portala Svijet rukometa novi izbornik kadeta BiH

Ljubušak Toni Čolina prema pisanju portala Svijet rukometa novi izbornik kadeta BiH

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je izbornika. Radi se o Toniju Čolini, bivšem treneru RK Konjuh iz Živinica.

Prema saznanjima do kojih je došao portal Svijet Rukometa, Toni Čolina ima potporu većine u Upravnom odboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, te će upravo on obnašati dužnost izbornika U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, do okončanja procedure izbora, te bi na to mjesto trebao biti i imenovan.

Obzirom da će ova selekcija narednog ljeta nastupati na Europskom prvenstvu B divizije, kojem je domaćin Sjeverna Makedonija, u narednom periodu uslijedit će i okupljanje ove selekcije.

Na poziv domaćina Europskog prvenstva, ova selekcija nastupit će na turniru u Sjevernoj Makedoniji u periodu od 10. do 13.12.2019. godine.

Godinama nismo imali ni juniore ni kadete na velikim natjecanjima, te se iskreno nadamo da će ovakve stvari pokrenuti pozitive trendove u bh. rukometu.

Što se tiče izbornika, Toni Čolina, prije nego što je bio trener u RK Konjuh, bio je pomoćni trener prve ekipe RK “Izviđač CO” iz Ljubuškog, te u istom razdoblju prvi trener RK “Izviđač II”.

Također, uporedo je radio i kao trener u mlađim dobinim kategorijama RK Izviđač CO, s kojima je nizao uspjehe na završnicama državnih prvenstava.

Toni Čolina je profesor sporta i magistar kineziologije, te je ujedno i nositelj EHF master coach licence.

Izvor: Iks-portal.info

na vrh članka