Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušak Toni Čolina prema pisanju portala Svijet rukometa novi izbornik kadeta BiH

Ljubušak Toni Čolina prema pisanju portala Svijet rukometa novi izbornik kadeta BiH

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je izbornika. Radi se o Toniju Čolini, bivšem treneru RK Konjuh iz Živinica.

Prema saznanjima do kojih je došao portal Svijet Rukometa, Toni Čolina ima potporu većine u Upravnom odboru Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, te će upravo on obnašati dužnost izbornika U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, do okončanja procedure izbora, te bi na to mjesto trebao biti i imenovan.

Obzirom da će ova selekcija narednog ljeta nastupati na Europskom prvenstvu B divizije, kojem je domaćin Sjeverna Makedonija, u narednom periodu uslijedit će i okupljanje ove selekcije.

Na poziv domaćina Europskog prvenstva, ova selekcija nastupit će na turniru u Sjevernoj Makedoniji u periodu od 10. do 13.12.2019. godine.

Godinama nismo imali ni juniore ni kadete na velikim natjecanjima, te se iskreno nadamo da će ovakve stvari pokrenuti pozitive trendove u bh. rukometu.

Što se tiče izbornika, Toni Čolina, prije nego što je bio trener u RK Konjuh, bio je pomoćni trener prve ekipe RK “Izviđač CO” iz Ljubuškog, te u istom razdoblju prvi trener RK “Izviđač II”.

Također, uporedo je radio i kao trener u mlađim dobinim kategorijama RK Izviđač CO, s kojima je nizao uspjehe na završnicama državnih prvenstava.

Toni Čolina je profesor sporta i magistar kineziologije, te je ujedno i nositelj EHF master coach licence.

Izvor: Iks-portal.info

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!