Zastupnica Lovrić tražila smanjenje sredstava Ustanovi koja skrbi o osobama s teškoćama u razvoju

Zastupnica Lovrić tražila smanjenje sredstava Ustanovi koja skrbi o osobama s teškoćama u razvoju

Poštovani, temeljem zahtjeva zastupnice Marije Lovrić na Skupštini ZHŽ da Javnoj ustanovi Centar za osobe s teškoćama  u razvoju Ljubuški  umanji sredstva sa 60 000 KM na 10 000 KM želimo se javno očitovati i navedeni pokušaj kritizirati.

Naime, zastupnica Lovrić iznijela je niz netočnih informacija na račun naše Javne ustanove počevši od datuma osnivanja pa sve do prava za ostvarivanje financijske podrške.

U potpunosti neupućena u rad institucije naglasila je da smo osnovani ove godine(2019.) što uopće nije točan navod.  S radom smo krenuli 12.10.2017. Nadalje je konstatirala da smo kao novoosnovana institucija odmah dobili proračunska sredstva s razine naše Županije što također ne odgovara istini. Zastupnicu Lovrić obavještavamo da smo jedina institucija tog tipa na području Županije, a i šire koja je osnovana od strane Grada Ljubuškog.

Obzirom da nas zastupnica Lovrić nikada nije posjetila, informirala se o našem radu i djelovanju, dužni smo je javnim putem obavijestiti da kroz dvije godine postojanja skrbimo za 80 korisnika svih dobnih uzrasta (od 2 godine do 33 godine) kojima se pružaju u potpunosti besplatne usluge. Na dispoziciji su im individualne terapije, grupne radionice te poludnevni boravci a sve to u potpuno novoj i moderno opremljenoj ustanovi izgrađenoj isključivo za ovu namjenu.

Mi smo izrazito ponosni na ono što smo ostvarili kroz ove dvije godine i nećemo nikome dozvoliti da obezvrjeđuje naš rad.

S poštovanjem,

Marija Kikaš

Ravnatelj JU Centar za osobe s teškoćama u razvoju  

Autor: Ljubuški portal

na vrh članka