Psihoterapetkinja Asja Palinić-Cvitanović na Gračinama održala predavanje na temu vršnjačkog nasilja - audio i foto Istaknuto

Psihoterapetkinja Asja Palinić-Cvitanović na Gračinama održala predavanje na temu vršnjačkog nasilja - audio i foto

Jučer je održan veliki roditeljski sastanak u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić na Humcu.

 

Tema sastanka bilo je vršnjačko nasilje („Je li moje dijete žrtva?“), a gost predavač specijalist dječje medicine Asja Palinić-Cvitanović. Asja je iskusna liječnica i psihoterapeutkinja.

Na predavanju u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić na Humcu Asja je, među ostalim, kazala: „Često čujem, svi isto vrijedimo, pogotovo u krugovima vjernika. Međutim, ljudi koji dođu na psihoterapiju, prvenstveno boluju jer vjeruju da su zaslužili biti bolji od drugih, jer su uložili veći trud od drugih i da smo zbog toga bolji od drugih. Dok se god ne izliječimo od te ideje mi ćemo se natjecati i u toj utrci pokazivati da smo bolji. Međutim, to natjecanje će nas ubacivati u veliku muku u odnosima i na duže staze dovesti do nezadovoljstva“.

Predavanje psihologinje Palinić –Cvitanović pratila je i prigodna brošura za roditelje koja sadrži osnovne informacije o oblicima nasilja, karakteristikama žrtve i nasilnika, te o važnosti suradnje roditelja sa školom i ostalim relevantnim institucijama.

Pokrovitelj projekta je bio Grad Ljubuški.

Poslušajte što je za Radio Ljubuški kazala Asja Palinić-Cvitanović

Foto:

Dubravka Mijatović/Radio Ljubuški

na vrh članka