Još 248.745,00 KM za saniranje dijela šteta oštećenim građanima s područja općine Ljubuški - audio Istaknuto

Još 248.745,00 KM za saniranje dijela šteta oštećenim građanima s područja općine Ljubuški - audio

Danas je u Vijećnici u Ljubuškom održan sastanak Stožera civilne zaštite općine Ljubuški.

Na sjednici je usvojena Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta oštećenim građanima s područja općine Ljubuški, u iznosu od 248.745,00 KM. Od prijavljenih 500 nastalih šteta, stvoreni su preduvjeti za djelomičnu isplatu nastale štete za njih 340, koji su dostavili brojeve transakcijskog žiro računa. Po elaboratu Procjene nastalih šteta, općinsko povjerenstvo za procjenu šteta je ukupnu nastalu štetu procijenilo na 4.929.513,70 KM.

Podsjetimo da je Općina Ljubuški već ranije isplatila dio nastalih šteta u iznosu od 200.000,00 KM.

Osim toga, usvojena je Odluka o odobravanju sredstava u iznosu od 600,00 KM za provođenje edukacije polaznika i uposlenika dječjih vrtića na temu: Ponašanje u slučaju izbijanja požara te pojava prirodnih i drugih nesreća, kao I upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima.

Na sjednici je predstavljen i prijedlog Plana zaštite od požara općine Ljubuški izrađen od strane ovlaštene tvrtke Tehnozaštita d.o.o.

Raspravljano je i o protekloj požarnoj sezoni, svim poteškoćama na koje se nailazilo, analizi broja i lokaliteta nastanka požara, broju prijavljenih i sankcioniranih počinitelja te o nužnosti postavljanja hidrantske mreže na području Općine Ljubuški.

Više detalja doznajte od načelnika Stožera Maria Bajte u izjavi koju je nakon sastanka dao za Radio Ljubuški

Radio Ljubuški

na vrh članka