U Knjižnici Ljubuški predstavljena knjiga "Književno Posušje" - audio i foto Istaknuto

U Knjižnici Ljubuški predstavljena knjiga "Književno Posušje" - audio i foto

U okviru manifestacije "Advent u knjižnici", sinoć je u Knjižnici Ljubuški upriličeno predstavljanje knjige "Književno Posušje", autora Radice Leko i Stanislava Bašića.

Knjigu su predstavili autori, dok su pak učenici Gimnazije Ljubuški Josipa Musa, Ivana Rašić i Lorena Raspudić predstavljanje uveličali prigodnim interpretacijama pjesama. Voditeljica programa bila je Anamaria Nosić, a u glazbenom djelu nastupio je Toni Petrović, učenik 3. razreda Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Kako su autori istaknuli na predstavljanju, htjeli su na jednom mjestu okupiti sve pisce iz Posušja, te su knjigom obuhvatili razdoblje od dva stoljeća književnog djelovanja u Posušju. Njihova knjiga sadrži 87 autora koji su obilježili književnu djelatnost Posušja, ili su pak to Posušani koji su književnim stvaralaštvom obilježili neke druge zajednice u kojima su živjeli i djelovali.

Knjiga "Književno Posušje" je projekt koji donosi jedan dio povijesti Posušja (onaj književni dio) koji predstavlja vrijedan zapis namijenjen očuvanju lokalnog kulturnog blaga, ali i povijesti.

Poslušajte što je o nastanku djela rekla autorica Radica Leko, te što je rekla za Radio Ljubuški nakon predstavljanja


Poslušajte razgovor s autorom Stanislavom Bašićem

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka