Logo
Ispiši ovu stranicu

Nevina dječica: Sv. misa i blagoslov djece u župi Šipovača - Vojnići Istaknuto

Nevina dječica: Sv. misa i blagoslov djece u župi Šipovača - Vojnići

Blagdan Nevine Dječice drugi je po redu, uz blagdan sv. Prvomučenika Stjepana, koji unosi određenu smetenost i pomućuje božićnu radost.

Tog dana se spominjemo žrtve betlehemskih dječaka koji su platili životom zbog straha kralja Heroda pred Kraljem koji se rodio u Betlehemu. Na vijest da se po pismima proroka kralj Izraelov ima roditi u Betlehemu, po odlasku mudraca daje pobiti svu mušku djecu u Betlehemu i okolici, od dvije godine na niže.

Bolesna ljubomora i glad za vlašću od kralja Heroda učinile su čudovište koje ne preže ni pred čime da bi osigurao svoju vladavinu. Njegov postupak podsjeća da ni danas nije iščezlo takvo razmišljanje i postupanje koje se vodi logikom: da meni bude dobro pod svaku cijenu, da sačuvam svoju vlast pod svaku cijenu, pa i pod cijenu da gazim druge. Žrtvovati druge da meni bude dobro, jedan je od najgorih oblika egoizma, kojeg nažalost, ne nedostaje ni danas u ovom našem ‘naprednom’ i ‘suvremenom’ svijetu, istaknuo je župnik Župe Šipovača-Vojnići, don Jozo Ćirko predslaveći svetu misu u 11 sati, a potom je blagoslovio i darivao djecu.

Kao i prijašnjih, tako su i ove godine, naši župljani, braća Mladen i Goran Džajić iz Džajić commerce, bogatim paketićima (50 kom.) počastili djecu koja su ovoga dana došli slaviti sv. misu i primiti blagoslov, navodi se na stranici Župe Šipovača-Vojnići.

sipovaca-blagdan-nevine-djecice-1.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-10.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-11.jpg

sipovaca-blagdan-nevine-djecice-12.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-2.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-3.jpg

sipovaca-blagdan-nevine-djecice-4.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-5.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-6.jpg

sipovaca-blagdan-nevine-djecice-7.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-8.jpg sipovaca-blagdan-nevine-djecice-9.jpg

 

Izvor: Župa Šipovača - Vojnići

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!