Počinje besplatan tečaj engleskog jezika u Knjižnici Ljubuški

Počinje besplatan tečaj engleskog jezika u Knjižnici Ljubuški

Premda je drugi ciklus besplatnog tečaja engleskog jezika za osnovnoškolce od 1. do 9. razreda, u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, trebao započeti u ožujku tekuće godine, poradi pandemije prouzrokovane koronavirusom, isti je prolongiran.

Stoga ovom prigodom obavještavamo sve prijavljene polaznike – koji su pohađanje tečaja potvrdili, da će tečaj započeti u petak 2. listopada, s početkom u 19 sati, u prostorijama Knjižnice Ljubuški.

Tečaj će se održavati sukladno svim izrečenim higijenskim i epidemiološkim mjerama, uz poštivanje socijalne distance među polaznicima.

Polaznici će biti podijeljeni u manje grupe, kako bi se mogle realizirati naprijed navedene mjere, ali ujedno kako bi tečaj bio znatno kvalitetniji.

Svi polaznici će biti pravovremeno obaviješteni u kojoj su grupi i o detaljima održavanja tečaja za istu.

Tečaj će voditi prof. Monika Bošnjak i prof. Antonija Bubalo.

Uzgred podsjećamo, uvrštavanjem predmeta Engleski jezik u Nastavni plan i program devetogodišnjeg obrazovanja nastala je potreba za blagovremenim pripremanjem učenika za taj predmet.

„Cilj tečaja engleskog jezika u Knjižnici Ljubuški je upoznavanje učenika s literarnim tekstovima, običajima i kulturom engleskog govornog područja. Tečaj se temelji na suvremenim metodama nastave – uključujući i projektor te odabirom raznovrsnog materijala, kako bi se učenicima približio engleski jezik kroz obradu bajki, igru, pjesmu, radni materijal prilagođen tom uzrastu te interesima ciljne skupine, a težište je na razvijanju komunikativnih vještina u kojima gramatika preuzima funkciju sredstva za komunikaciju, a ne kao što je po tradicionalnim načelima nastave gramatika predstavljala konačni cilj učenja, u kojoj su se vještine govora, razumijevanja i slušanja zapostavljale“, poručuju organizatori.

Izvor: Iks-portal.info

na vrh članka