Fra Robert Jolić: „Riječju Božjom kroz život“ - audio

Fra Robert Jolić: „Riječju Božjom kroz život“ - audio

Ovotjednu emisiju „Riječju Božjom kroz život“ vodio je fra Robert Jolić, župnik župe sv. Marka  Klobuk.

Misna čitanja čitala je Matija Petrović predsjednica Frame Klobuk.

Fra Robert  je podijelio razmišljanje i komentar nedjeljnih čitanja, a prije toga je govorio o Misijskoj nedjelji.

„Predzadnja nedjelja u mjesecu listopadu, svake godine, ujedno je i misijska nedjelja, stoga ćemo se i mi u nedjelju na misama 29.nedjelje kroz godinu, na osobit način, prisjetiti svih onih misionara i misionarki diljem svijeta koji nerijetko, izlažući i vlastite živote opasnosti, pokušavaju donijeti radosnu vijest ljudima koji nikada nisu čuli za Isusa Krista i njegovo spasinsko djelo.

Misionari i misionarke su potreba crkve kao što su to bili i na početku i kroz čitavu povijest crkve.

Govoreći o njima kao i diveći se njihovoj odlučnosti i hrabrosti u naviještanju Kristova evanđelja ne smijemo zaboraviti i svoje osobno misionarsko poslanje.

Svatko i od nas, naime, ima vlastito poslanje, misiju u društvu u kojemu živi, svjedočiti Božju prisutnost u svojoj obitelji, na svome radnome mjestu, u svojoj župi i općenito u ovom sve bezbožnijem svijetu.

To je naša svakodnevna i trajna zadaća.

No, u nedjelju ćemo se ipak, na poseban način, moliti i misliti na one prave misionare u dalekim zemljama koji djeluju među dalekim i nepoznatim narodima i plemenima.

Osim svojim molitvama, misionara ćemo se prisjetiti i svojim prilozima, jer cjelokupna nedjeljna milostinja i lemozina prikuplja se i šalje upravo misionarima po čitavome svijetu, jer svatko je od nas odgovoran za spasenje drugih ljudi.

 Omogućimo dakle i njima da upoznaju Krista i njegovu radosnu vijest“, rekao je, u uvodu emisije, fra Robert.

Poslušajte emisiju:

Radio Ljubuški

na vrh članka