RK Izviđač Central osiguranje i RK PPD Zagreb igraju humanitarnu utakmicu pod motom“Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!” - audio

RK Izviđač Central osiguranje i RK PPD Zagreb igraju humanitarnu utakmicu pod motom“Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!”  - audio

Rukometni klub Izviđač Central osiguranje u srijedu, 17. siječnja 2018. godine u Gradskoj športskoj dvorani u 18 sati, igra humanitarnu utakmicu za pomoć obitelji Šiljeg, pod motom "Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!”.

Momčad koja je uzela učešće u ovoj humanitarnoj akciji i koja će biti protivnik "Skautima" je RK PPD Zagreb, koji je trideset trostruki prvak Hrvatske, dvadeset trostruki pobjednik kupa Hrvatske i dvostruki europski prvak.

U momčadi Zagreba pored poznatih rukometnih imena, provjerenih i iskusnih rukometaša, igraju i dva naša bivša člana Josip Ereš i Matej Hrstić, koji su svoje prve rukometne korake napravili u našem klubu, u kome su se afirmirali i s njim, nakon stanke od 11 godina, titulu prvaka BiH u rukometu za sezonu 2015/2016 donijeli u Ljubuški.

Prilika je da u srijedu prisustvujemo ovom rukometnom spektaklu, pozdravimo naše goste iz Zagreba i zahvalimo im na humanom gestu, podržimo naše rukometaše u nakani da se suprotstave jednom ovako renomiranom protivniku. Prilika je da podržimo Josipa Šarca, koji se nakon devet mjeseci, zbog bolesti, ponovno vraća rukometu.

Ipak glavni razlog vaše dolaska i potpore ovoj utakmici je humanitarni karakter i pomoć koja je potrebita obitelji Šiljeg u liječenju njihova tri teško bolesna sina.

Naime, s teškom dijagnozom – Duchenneovom mišićnom distrofijom, bore se, nažalost, tri brata, Marko (16), Ante (15) i Karol (12), nastanjena u selu Vašarovići u općini Ljubuški. Svjesna teške bolesti i situacije u kojoj se nalaze, njihova majka Vanja Šiljeg odlučila je iznijeti svoju tešku životnu priču.

Spomenuto oboljenje najčešće pogađa mušku djecu, a odumiranje mišića u najvećem broju rezultira invalidnošću i smrću uslijed zastoja u radu srca između drugoga i trećega desetljeća života.

Na ovaj scenarij Vanja ne želi ni pomišljati, stoga je snažno krenula u bitku s bolešću s kojom se suočavaju njezina djeca. Stupila je u kontakt s nekoliko roditelja čiju je djecu pogodila ista sudbina, sa željom da im pomogne pri nabavi lijeka koji će im produžiti životni vijek.

 Želeći se što detaljnije informirati o ovoj bolesti, saznala je da ipak postoji lijek, iako još u eksperimentalnoj fazi.

Nekoliko roditelja iz Amerike mi je dalo potvrdu kako je ovaj lijek učinkovit, osobito kod one djece koja su još pokretna. Iako sam svjesna da moji sinovi nikada neće prohodati, uvjerena sam da im ovaj lijek može pomoći da ojačaju srce i pluća. Jer, kad se dođe do faze korištenja respiratora, tada je za mnoge stvari već kasno. A ja samo želim da oni što zdravije i duže žive, i svim snagama borit ću se za to, rekla je Vanja Šiljeg, majka trojice teško bolesnih sinova.

Uplate za pomoć obitelji Šiljeg možete izvršiti putem računa otvorena kod Raiffeisen banke:

1613000077907351
S.W.I.F.T.: RZBABA2S
na ime: Vanja Šiljeg.

Poslušajte najavu za utakmicu

Izvor: Izvidjac.co

na vrh članka