Ljubuška tržnica: Štand Mije Bebeka bogat i šarolik, no potražnja osjetno slabija

Ljubuška tržnica: Štand Mije Bebeka bogat i šarolik, no potražnja osjetno slabija

Na ljubuškoj tržnici uvijek se mogu pronaći kvalitetni domaći proizvodi, a da se od domaće proizvodnje ne odustaje ni u vrijeme pandemije koronavirusa, svjedoči Mijo Bebek, Šipovčanin kojeg svakog dana možemo sresti upravo na ovome mjestu.

Mijin štand je šarolik, a cijene su povoljne i ne mijenjaju se bez obzira na trenutačnu situaciju koja, po svemu sudeći, nikome ne pogoduje.

Ponuda

Domaći ajvar, namirnicu bez koje je zimnica nezamisliva, možete dobiti za 8 KM, po istoj cijeni prodaje se i jabučni ocat iz kućne radinosti, dok litar soka od aronije košta 15 KM. U ponudi je i bučino ulje koje se prodaje po cijeni od 30 KM, jedno pakiranje propolisa košta 6 KM, kukuruzno brašno 2.50 KM, dok, između ostalog, raštika, blitva, rajčice, paprike i krastavci koštaju 3 KM po kilogramu. Bijeli luk možete dobiti po cijeni od 8 KM, crveni za 2, dok je cijena krumpira 1 KM.

„Proizvoda, kao što vidite, ima, ali je potražnja osjetno lošija. To je pogotovo vidljivo u posljednje vrijeme, otkako se u Ljubuškom pogoršala epidemiološka slika“, kratko je prokomentirao Bebek za naš list.

Blagdani bez kupaca

Za njegov štand znaju i kupci iz Hrvatske, iz obližnjih mjesta, a zbog koronavirusa ni njih nema kao prije.

„Vjerojatno će, zbog stanja kakvo jest, i pred blagdane biti manje kupaca. Mogu jedino očekivati da će, osim standardne prodaje povrća i voća, doći do veće potražnje kukuruznog brašna za vrijeme svinjokolje“, rekao nam je Bebek.

Ostaje mu, kao i ostalim prodavačima na ljubuškoj tržnici, čekati bolje dane i uzdati se u domaće kupce koji su uvijek znali prepoznati trud i rad domaćih poljoprivrednika.

mijo2

mijo3

mijo4

Antonela Marinović Musa / Dnevni list
Izvor: Bolji Ljubuški

na vrh članka