Svečanom sjednicom Općinskog vijeća završena proslava Dana općine Ljubuški - audio i foto Istaknuto

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća završena proslava Dana općine Ljubuški - audio i foto

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ljubuški, koja je održana danas u svadbenom salonu Antonela, završena je ovogodišnja proslava Dana općine Ljubuški.

Sjednici su, uz općinske vijećnike i načelnika Nevenka Barbarića, nazočili brojni gosti i uzvanici iz svih sfera života iz BiH i Republike Hrvatske.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški Tihomira Kvesića i obraćanja načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, prigodnim riječima obratili su se i čestitali Dan Općine: fra Dario Dodig, gvardijan samostana na Humcu, Ivan Del Vecchio, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ZHŽ-a i dr. Dragan Čović, predsjednik Predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a.

Načelnik Barbarić se u svom obraćanju kratko osvrnuo na neke od aktualnosti koje značajno utječu na ukupan život svih građana Ljubuškog, te ukupno stanje naše zajednice.

Govoreći o pitanju iseljavanja naglasio je da će bez sinergije svih sfera društvenog života, ali i pomoći svih razina vlasti, taj problem biti teško riješiti.

„Bez iste sinergije i navedenih aktera nemoguće je ostvariti brži gospodarski razvitak koji zasigurno najviše utječe na proces odlaska i ukupnu kvalitetu života“, dodao je Barbarić.

Istaknuo je stabilnu financijsku situaciju općinskog proračuna.

Zahvalio je višim razinama vlasti, međunarodnim organizacijama i napose Vladi RH na potpori općinskim projektima.

Nakon toga uručena su javna priznanja općine Ljubuški za 2017. godinu.

Nagradu općine Ljubuški za životno djelo dobio je prof. dr. sc. Vedran Ćorić prim. dr. med.

Zlatni grb općine Ljubuški dobilo je Ministarstvo obrane RH, a nagradu je preuzeo Božo Kožul, posebni savjetnik ministra obrane Damira Krstičevića.

Godišnju nagradu općine Ljubuški dobila je tvrtka Karliko d.o.o. Ljubuški.

Sve nagrade je uručio načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

Nakon uručenja svečanih nagrada, predsjednik Općinskog vijeća općine Ljubuški Tihomir Kvesić zaključio je svečanu sjednicu Općinskog vijeća Ljubuški.


Poslušajte integralnu snimku svečane sjednice Vijeća


Fotogalerija

Radio Ljubuški

 

 

na vrh članka