Srijeda, 15 Kolovoz 2018

Homilija kardinala Josipa Bozanića na Uznesenje: Probuđen je ponos i nada u obnovu društva, ne mirite se s osrednjošću nego tražite promjene!

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u srijedu se na blagdan Velike Gospe predvodeći svečanu misu u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, gdje se okupilo na tisuće vjernika, posebno obratio mladima, pozvavši ih da se ne mire s osrednjošću, nego hrabro i ustrajno traže “toliko očekivane promjene u hrvatskom društvu”. Njegovu homiliju prenosimo u cijelosti:

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Biskup Košić: “Obitelj je svetište, oni kojima nije stalo do čovjeka napadaju, razaraju i slabe obitelj”

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je u srijedu, 15. kolovoza proslavljena u Marijanskom svetištu Majke naših stradanja u Gori, misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić. U koncelebraciji bili su svećenici Petrinjskog i Glinskog dekanata, generalni vikar mons. Marko Cvitkušić te rektor svetišta preč. Paško Glasnović, koji je na početku i pozdravio sve okupljene.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Raguž: Progon 170.000 Hrvata s prostora pod nadzorom ARBiH više je od udruženog zločinačkog poduhvata

Nazivati progon ili napuštanje prostora svojim izborom pod nadzorom HVO-a 52.000 Bošnjaka udruženim zločinačkim pothvatom, a prešućivati i ne nazvati udruženim zločinačkim pothvatom progon ili napuštanje prostora svojim izborom 170. 000 Hrvata s prostora pod nadzorom bošnjačke Armije RBiH više je od udruženog zločinačkog pothvata i teška je politička zlouporaba međunarodnog i domaćeg pravosuđa za ostvarivanje ratnih ciljeva bošnjačke politike protiv hrvatskog naroda u BiH, rekao je Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra u BiH za Dnevnik.ba.

Više...

Oružane snage BiH primaju 261 vojnika iz reda hrvatskog naroda

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine 16. kolovoza ove godine ponovno će raspisati Javni oglas za popunu upražnjenih formacijskih mjesta za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, kojim je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 upražnjeno formacijsko mjesto u OSBiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed