Subota, 18 Kolovoz 2018

Ivan Ugrin: Hrvati katolici nisu homofobi

Prije nekoliko dana u belgijskom gradiću Gentu napadnuti su Talijan Mauro Padovani (47), koji tamo živi sa svojim istospolnim partnerom, Amerikancem Thomasom Freemanom (59). Napadač je Bugarin (23), kojega je policija zadržala u pritvoru, i njegova djevojka (21), hrvatska državljanka. Ona je puštena na slobodu jer se nije fizički obračunavala sa svojim susjedima na parkingu u blizini zgrade u kojoj i jedni i drugi žive, a njihovi sukobi traju već četiri godine.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vlada RS stavila izvan snage Izvještaj Komisije o Srebrenici

Vlada Republike Srpske stavila je danas izvan snage Izvještaj Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. srpnja 1995. godine, sačinjen u Banjaluci lipnja 2004. godine i 15. listopada 2004. godine i s tim u vezi Zaključak Vlade Republike Srpske sa 16. posebne sjednice održane 29. listopada 2004. godine.

Više...

Na spomen području „Groblje mira“ na Bilima - Obilježena 73. obljetnica stradanja hrvatskog naroda

U organizaciji Hrvatskog narodnog sabora i Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, na spomen području „Groblje mira“ na Bilima, platou između Mostara i Širokog Brijega, organizirano je obilježavanje 73. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda i komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, u prigodi Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarizma, komunizma, nacizma i fašizma.

Više...

Đoković zaustavio Čilića u polufinalu Cincinnatija

Marin Čilić nije uspio doći do desete uzastopne pobjede i drugog finala na turniru Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje ga je u subotu u polufinalu pobijedio nekada najbolji tenisač svijeta Novak Đoković koji je slavio sa 6:4, 3:6, 6:3 nakon dva sata i 32 minute borbe.

  • Objavljeno u Šport
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed