Ponedjeljak, 07 Listopad 2019

Kurz dobio mandat za sastavljanje nove austrijske vlade

Austrijski predsjednik Alexander van der Bellen dao je u ponedjeljak predsjedniku Austrijske narodne stranke (ÖVP) Sebastianu Kurzu  mandat za formiranje nove austrijske vlade, koja bi kao jedan od glavnih prioriteta trebala imati borbu protiv klimatskih promjena.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Hrvatica otvorila kafić u Srbiji, lokalni moćnik je maltretira i prijeti

Zbog učestalih, višemjesečnih prijetnji na nacionalnoj osnovi vlasnica ugostiteljskog objekta u srbijanskom gradu Majdanpeku Marija Vlahović, hrvatske pripadnosti, podnijela je kaznenu prijavu protiv predsjednika općinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Branislava Tomića, rečeno je u ponedjeljak medijima na hrvatskom jeziku u Vojvodini u Hrvatskom nacionalnom vijeću (HNV), kojemu je slučaj prijavljen, prenosi Hina.

Više...

Profesor suspendiran zbog komentara ispod članka o Greti Thunberg

Profesor u jednoj srednjoj školi u Iowi suspendiran je nakon što je napisao komentar na Facebooku ispod članka o Greti Thunberg. Matt Baish, profesor znanosti, ostavio je prijeteći komentar mladoj klimatskoj aktivistici, a odmah potom reagirala je uprava škole Waterloo Community koja ga je odlučila udaljiti iz ustanove, prenosi Index.hr.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed