Četvrtak, 01 Studeni 2018

Papin Angelus: Nema alternative - ili svetost ili ništa

U podnevnom nagovoru na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga, papa Franjo preporučio je vjernicima, koji su se unatoč jakoj kiši okupili u velikom broju na Trgu Sv. Petra, da se ne zadovoljavaju polukršćanskim mjerama, već da prihvate blaženstva o kojima govori današnje Matejevo evanđelje.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

27-godišnji mladić jedini stanovnik trebinjskog sela

Sve više sela u Bosni i Hercegovini polako izumire i sve je veći broj praznih napuštenih seoskih kuća. Međutim, u posljednje vrijeme, iako u rijetkim primjerima, aktualan je trend povratka na selo. Marko Škero, 27-godišnji mladić koji je gradski život zamijenio životom na selu. Već pet godina jedini je stanovnik Desina sela, u blizini Trebinja, javlja N1.

Više...

Njemačka od 1. siječnja povisuje minimalnu satnicu

Poslodavci ne bi smjeli štedjeti na plaćama radnika, poručio je ministar financija Njemačke Olaf Scholz najavivši mogućnost povećanja tamošnje minimalne satnice s postojećih 8,84 na dvanaest eura po satu. Budući da Scholzova najava povećanja minimalne satnice dolazi nakon istovjetnih zahtjeva iz njegove Socijaldemokratske partije očekuje se da će SPD staviti taj prijedlog pred kancelarku Angelu Merkel, javlja Jutarnji list.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Ustavni sud BiH šutnjom o apelaciji Borjane Krišto gura BiH u sve veću agoniju

Početkom godine, točnije 12. siječnja predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto podnijela je zahtjev Ustavnom sudu BiH da ocjeni usklađenost članka 8. stav 3 Ustava FBiH “u Domu naroda Parlamenta FBiH bit će najmanje jedan Bošnjak, jedan Hrvat i jedan Srbin iz svakog kantona koji imaju jednog takvog zastupnika u svom zakonodavnom tijelu”.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed