Nedjelja, 11 Studeni 2018

Dragičević: Nobilo nije bilo odvjetnik Davida Dragičevića, on je bio odvjetnik Republike Srpske

– Zahvalio bih Anti Nobilu na njegovu neradu. Nisam razočaran, jasno mi je da se odvjetnik Nobilo prepao i da su ga ucijenili Milorad Dodik i njegovi pristaše. Na kraju to ostaje njemu na savjesti – rekao je za Jutarnji list otac ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banje Luke, Davor Dragičević, nakon što je odvjetnik Anto Nobilo izašao iz međunarodnog odvjetničkog tima.

Više...

Registrom hrvatskih subjekata izvan RH povezati sve Hrvate

Završena je 2. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja se u subotu i nedjelju održavala u Šibeniku. Najvažniji zaključak sa sjednice Savjeta je onaj o pokretanju “Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske” koji ima za cilj povezivanje svih Hrvata gdje god živjeli

Više...

Pouke Križančeva Sela za suvremene migracije

Bilo je samo pitanje dana kada će ustrašene gospođe same početi "detektirati" ilegalne "migrante" po samoborskim supermarketima, sumnjajući u svakoga tko je imalo tamnoputiji i ne govori prigorski hrvatski. Nepovjerenje u državu, osjećaj da nam država nije u stanju jamčiti pravni poredak i sigurnost potpiruje strah i predrasude.

Više...

Mostar ušao u “Mrežu europskih gradova kulture”

Na prvoj Konferenciji europskih prijestolnica kulture Grad Mostar postao je dio “Mreže EPK gradova” (ECoC Network). Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić stavljanjem svojega potpisa na “ECoC Network sporazum” omogućio je  Mostaru i projektu Mostar 2024 ravnopravnu ulogu s ostalim europskim gradovima iz “mreže”.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed