Ponedjeljak, 12 Studeni 2018

Što je nadbiskup Puljić rekao papi Franji

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, na početku pohoda 'Ad limina apostolorum' u ponedjeljak 12. studenoga, na susretu s papom Franjom obratio se Svetom Ocu prigodnim govorom uime svih hrvatskih biskupa. S molbom „Sveti Oče, učvrstite nas i osnažite u vjeri!“, nadbiskup Puljić u tom je govoru podsjetio na višestoljetnu povezanost hrvatskog naroda i Pape kao nasljednika svetog Petra, ali i na tešku narodnu prošlost Hrvata koji su imali podršku Katoličke Crkve i blagoslov papa.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Hrvatski biskupi pitali Papu kad će kardinala Stepinca proglasiti svetim

U sklopu pohoda ad limina apostolorum biskupi Hrvatske biskupske konferencije susreli su se u ponedjeljak 12. studenoga s papom Franjom i u Državnom tajništvu Svete Stolice s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.
U izjavi nakon susreta predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić ocijenio je da je susret s Papom protekao u bratskom ozračju.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Hrvatski biskupi na misi u sv. Jeronima u Rimu uoči pohoda Ad limina

Biskupi članovi Hrvatske biskupske konferencije u zajedništvu s hrvatskom rimskom zajednicom u nedjelju 11. studenoga u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima proslavili su blagdan sv. Nikole Tavelića te sudjelovali na jesenskom susretu hrvatskih rimskih studenata. Koncelebriranu misu predvodio je riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić, a propovijedao šibenski biskup Tomislav Rogić.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nadbiskup Puljić: Pohod Ad limina i Papi otajstveni je događaj

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za Hrvatski katolički radio u nedjelju 11. studenoga predstavio je značenje, sadržaj i na koji se način odvija pohod hrvatskih biskupa Ad limina apostolorum, apostolskim pragovima, papi Franji, Državnom tajništvu, vatikanskim kongregacijama i papinskim vijećima, koji se od 12. do 17. studenoga održava u Vatikanu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

U Italiji uhićena balkanska banda: Hrvat i dva Srbina ukrali pola milijuna eura vrijednu dizajnersku robu, odao ih - psić

Bijeli psić imena Avatar bio je glavni svjedok provalničkih krađa u skupocjene butike u tri talijanska mjesta tijekom proteklih mjesec dana, koje je “odradila” tročlana balkanska banda - Hrvat Josip A. (52) te Srbi L. M. (39) i V. K. (41). Provalnički trojac, kojem je za svaku provalu te bijeg s plijenom trebalo manje od minute, ukrao je više od pola milijuna eura vrijednih dizajnerskih torbi, galanterije i odjeće, piše Jutarnji list.

Više...

Užasna prometna nesreća na Jadranskoj magistrali: kombi pun djece s posebnim potrebama zabio se u zid, dvoje životno ugroženih

U prometnoj nesreći u ponedjeljak oko 13,10 sati na Jadranskoj magistrali u Velikom Zatonu, kombi vozilo koje je prevozilo djecu s posebnim potrebama zabilo se u zid, teže su ozlijeđeni i životno ugroženi 59-godišnjakinja i 11-godišnji dječak, a lakše 40-godišnji vozač kombija i troje djece, potvrdili su iz dubrovačke Opće bolnice.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed