Petak, 16 Studeni 2018

Mili Đukić predstavio svoj poetski opus

Foaje Hrvatskog narodnog kazališta bio je krcat zaljubljenicima u stihove Milija Đukića. On je u okviru projekta Poezija u Kazalištu predstavio svoju nedavno objavljenu zbirku pjesama „Pregaženi ježevi“, čiji je nakladnik beogradska izdavačka kuća „Treći Trg“. Za ovu zbirku Đukić je nagrađen na trećem natječaju Beogradskog festivala poezije i knjige i Trećeg Trga.

Više...

Josip Perković: 16. studenoga 2012. Dan kada je završio Domovinski rat u Hrvatskoj

Na današnji dan, 16. studenoga 2012. konačno je, nakon više od 20 godina završen veliki, obrambeni, Domovinski rat. Sudac Haaškog suda za zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY), Theodor Meron izrekao je povijesnu rečenicu, parafraziram: Izričem oslobađajuću presudu Anti Gotovini i Mladenu Markaču, te naređujem da se odmah puste na slobodu. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mostar: Žrtvu izboli nožem i oteli tisuću maraka i mobitel

Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije nakon provedene kriminalističke istrage, podnio je Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu u Mostaru, protiv M.T (38) iz Zenice i E.D (38) iz Modriče, nastanjenog u Mostaru, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo “Razbojništvo”.

Više...

Porasla prosječna plaća u BiH

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u rujnu iznosila je 877 KM i nominalno je viša za 3,9 posto u odnosu na rujan prošle godine te viša za 1,7 posto u odnosu na prosinac 2017.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed