Subota, 17 Studeni 2018

Govedarica: Nema koalicije sa SNSD-om, niti ulaska u Vladu RS

Koalicije sa SNSD-om neće biti, niti ulaska u Vladu RS-a – rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica. “Glavni odbor će se izjasniti imam li ja kao predsjednik  njihovu podršku”, navodi Govedarica i dodaje da traži od tog stranačkog tijela da ne prihvati koaliciju sa SNSD-om i ulazak u Vladu RS, jer smatra da za tako nešto ne postoji osnova.

Više...

Nije dovoljno samo čekati dan kad će Sin Čovječji doći

33. nedjelja kroz godinu (B), 2018.

Naše kršćansko poslanje je biti Isusovi anđeli i u njegovo ime skupljati njegove izabranike. Ovo pred nas stavlja dvostruki zahtjev: da budemo anđeli svoje progonjene braće i sestara diljem svijeta i da budemo anđeli koji će strpljivo i s ljubavlju obnavljati i ozdravljati Crkvu iznutra.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Predsjednik Hrvatskoga sabora otkrio spomen-ploču u Rimu

Nakon mise u Papinskoj bazilici Sv. Marije Velike u Rimu koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otkrio je u krstioinici ove bazilike spomen-ploču isklesanu na glagoljici, na hrvatskom i talijanskom jeziku, u znak zahvale hrvatskoga naroda papi Hadrijanu II. koji je odobrio glagoljske liturgijske knjige koje su sveti Ćiril i Metod sa svojim učenicima donijeli u Rim.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Biskup Bogović predvodio spomen-slavlje uz obljetnicu progonstva Slunjana

U Slunju je u petak 16. listopada dostojanstveno obilježena 27. obljetnica progonstva Slunjana. Nakon komemoracije kod spomenika poginulim braniteljima u gradskom parku, središtem grada prošla je kolona sjećanja, slavljena je misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva a na kraju je održan sat povijesti pod nazivom „Da se ne zaboravi“.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Izetbegović pozvao Bošnjake na naoružavanje!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović  sudjelovao je na današnjem obilježavanju 26. godišnjice od osnivanja Sedme muslimanske brigade u Zenici, a u obraćanju prisutnima je kazao da ovih dana svjedoči jedinstvu Srba i Hrvata, ali i dodatnom razjedinjavanju Bošnjaka.

Više...

U Posavini prva “zajednica”, Herceg Bosna gradila se od sjevera k jugu

Odmah nakon masakra u Borovu Selu srpske snage razorile su Uništa, selo na obroncima Dinare u BiH. Tamošnji Hrvati doslovno su eliminirani od pobunjenih Srba iz Krajine. Čak pet mjeseci kasnije događa se masakr u Ravnom 1. listopada. Izvode ga pripadnici tzv. JNA. Tadašnji bošnjački čelnik izgovara već sada famoznu rečenicu: “To nije naš rat”. Nakon tih opomena i Vukovara rađa se Herceg Bosna.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed