Petak, 02 Studeni 2018

Hercegovački prvomučenik fra Stjepan Naletilić

Hercegovačka franjevačka provincija na Širokom Brijegu već deset godina održava simpozij pod nazivom "Stopama pobijenih". Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", na čelu s fra Miljenkom Stojićem, koji je i za portal Misija priredio životopise franjevaca pobijenih u mržnji prema vjeri.

Više...

Molitva za Hrvate pokopane na rimskom groblju Campo Verano

Na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga, svećenici, redovnice i djelatnici Papinskoga hrvatskog zavoda Sv. Jeronima u Rimu, na čelu s poglavarima rektorom don Božom Radošem i vicerektorom don Markom Đurinom, pohodili su zavodsku grobnicu na rimskome groblju Campo Verano, grobnice sestara milosrdnica i kćeri milosrđa te se zajednički pomolili za duše svećenika i redovnica koji tamo počivaju.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nijednom migrantu u BiH nije odobren izbjeglički status

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH priopćilo je da nema nadležnosti u pogledu kontrole ulaska, kretanja, smještaja, zbrinjavanja ili zdravstvene i socijalne zaštite migranata, odnosno osoba koja izraze namjeru ili podnesu zahtjev za azil, sve dok strani državljani od Ministarstva sigurnosti ne dobiju izbjeglički status ili supsidijarnu zaštitu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed