Četvrtak, 22 Studeni 2018

Vlada gluha – Aluminij ne nalazi izlaz - video

Kako sada stvari stoje, mostarski Aluminij sve dublje tone u poslovne probleme iz koji u ovome trenutku odgovorni ne uspijevaju naći pravi izlaz. Nakon zaključaka Vlade Federacije BiH od 19. listopada činilo se kako je spasonosno rješenje pronađeno u zadnji čas, ali onda se stalo ili su zaključci Vlade provođeni vrlo sporo.

Više...

Sitarski: Inzko poziva na rušenje ustavno-pravnog poretka BiH

Inzko poziva na rušenje ustavno-pravnog poretka pozivajući se na Ustav FBiH, odnosno na odredbe Ustava FBiH koje nisu u skladu s Ustavom BiH, kao što nisu bile niti njima identične poništene odredbe Izbornog zakona, izjavio je za Dnevnik.ba Milan Sitarski, analitičar Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara.

Više...

Islamska zajednica BIH: Nemate dokaze da smo Bošnjacima savjetovali da glasuju za Komšića

-Ovo je nastavak zlonamjerne kampanje koju vode neki politički centri iz susjedne Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine protiv Islamske zajednice kojima se Islamska zajednica optužuje za nešto za što nema nikakvih dokaza. To je uplitanje za interese jedne političke opcije, odnosno za jednog kandidata člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine”, kazao je Muhamed  Jusić, savjetnik reisu-l-uleme za medije i glasnogovornik Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Više...

EU: Odluka Kosova o carinama je kršenje pravila CEFTA-e

Europska unija poziva Srbiju i Kosovo da prestanu s provokacijama i da se usmjere na okončanje procesa normalizacije odnosa te ocijenila da mjere kosovske vlade o povećanju carina na robu iz Srbije i BiH predstavlja jasno kršenje Sporazuma o slobodnoj trgovini u srednjoj Europi (CEFTA).

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed