Nedjelja, 25 Studeni 2018

Priča iz Staračkog doma Ljubuški: Kako sam spasio Tita od pada u more s razarača

Koliko puta nam se dogodi da, kao i veliki Jean-Paul Sartre, odlutamo u prošlost “u potrazi za izgubljenim vremenom” i prisjetimo se događaja i doživljaja koji su nam se urezali u pamćenje i osjetila, a ne blijede. Osobito se to događa u poznim godinama kada se životna krivulja kreće silaznom putanjom pa sjećanja, posebice na lijepe, sretne i uzbudljive trenutke, čine treću dob ispunjenom, mirnom i radosnom, piše Večernji list BiH.

Više...

Zovko za N1: BiH nema većeg prijatelja od Hrvatske

Bosna i Hercegovina nema većeg prijatelja od Hrvatske, poručila je Željana Zovko, europarlamentarka iz Hrvatske, u razgovoru za N1. Prema njenim riječima, razlog pisma hrvatskih europarlamentaraca upućeno čelnicima Europske unije je upozoriti da nije izabran legitimni predstavnik Hrvata u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Više...

HKZ TROPLET: Kada će Vlada Federacije BiH prestati kršiti Ustav?

Odluka kojom je Vlada Federacije proglasila 25. studenoga Danom državnosti BiH, a zatim i odlučila, zbog toga što taj dan pada u nedjelju, da ponedjeljak, 26. studenoga bude neradni dan u Federaciji BiH, predstavlja drastično kršenje Ustava i zakona, te jasno oslikava duboku neravnopravnost hrvatskoga naroda u BiH, priopćeno je iz Upravnog odbora Hrvatske kulturne zajednice Troplet.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed