Ponedjeljak, 26 Studeni 2018

Velečasni Sudac: Pozvani smo ne biti kao Krist već, biti Krist

Krist Kralj je Kralj svega stvorenja. Čitava ljudska povijest svoje ispunjenje dobiva u Kristu. On je „punina svega". Kristovo kraljevstvo, koje se ostvaruje u vremenu, jest kraljevstvo ljubavi, međusobnog služenja i zajedničke izgradnje novoga svijeta. Na svršetku vremena Krist treba postati Glava svega stvorenja: njemu, savršenom Sluzi Jahvinu, bit će suobličeni svi ljudi i podređena sva priroda.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Giorgio La Pira, suvremeni prorok nade u službi općega dobra

Primivši u audijenciju članove Zaklade Giorgio La Pira, kao i skupine koje čuvaju i šire baštinu toga časnog sluge Božjega, firentinskoga gradonačelnika i neumornoga podupiratelja mira i kršćanske ljubavi, Papa je kazao da je njegov primjer dragocjen za današnje političare koji često traže samo osobni profit

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Pravobraniteljice nemaju pravo promovirati gay kulturu

Ovih je dana iz saborske procedure povučen prijedlog novog Zakona o udomiteljstvu jer se pobunio koalicijski partner HDZ-a, HNS, koji se protivi jer prema predloženom rješenju životni partneri u definiciji udomiteljske obitelji nisu izrijekom navedeni kao zajednica koja ispunjava uvjete da bi udomila dijete. Takvo rješenje za HNS-ovce nije prihvatljivo jer bi se, navode, njime derogirao cijeli Zakon o životnom partnerstvu, kao i pojedine Ustavne odredbe. Dakle, za Vrdoljaka i ekipu gay parovi su diskriminirani jer im se onemogućava udomljavanje djece.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed