Četvrtak, 29 Studeni 2018

Raguž: Na djelu je kriptofašistički program bošnjačkog nasilja nad Hrvatima

Saborski Odbor za Hrvate izvan Hrvatske odlučio je ažurirati prijedlog Deklaracije Hrvatskog sabora o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i europskom putu BiH na kojem su počeli raditi još prošle godine, a sve s ciljem kako bi se Deklaracija donijela do kraja ove godine. Saborski zastupnik Željko Raguž kaže da je ovo posljednji trenutak da se usvoji ovakva Deklaracija jer je na djelu kriptofašistički program Bošnjaka s ciljem da se nastavi s nasiljem nad Hrvatima.

Više...

Hrvati širom BiH zapalili svijeće za generala Praljka

U više središta s hrvatskom većinom u Bosni i Hercegovini u četvrtak su služene svete mise te su zapaljene svijeće u spomen na generala Slobodana Praljka, koji je prije godinu dana počinio samoubojstvo u znak prosvjeda na objavu presude Haaškog suda kojom je zajedno s drugih pet hrvatskih dužnosnika Herceg Bosne osuđen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini.

Više...

Veliki broj zahtjeva za usvajanje u BiH, ali samo mali broj djece dobije novu obitelj

U Bosni i Hercegovini više od 2.000 djece živi bez roditeljskog staranja, a gotovo polovica njih odrasta u određenim ustanovama. Proces usvajanja djece u našoj zemlji je kompliciran, a problem je i to što sva djeca nisu podobna za usvajanje, piše Klix.ba.  Dijete se smatra podobnim za usvajanje tek nakon što socijalni radnici utvrde da nema nikakve šanse da će odrastati u biološkoj obitelji.

Više...

SDP, SBB, DF i Naša stranka spremni razgovarati sa SDA i HDZ-om

Izborni rezultati na višim razinama ne otvaraju mogućnost da se iz pregovora o formiranju vlasti isključe nacionalne stranke tako da ćemo na federalnoj razini nastupiti kao blok sa 32 zastupnika i državnom sa deset zastupnika, izjavio je predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić danas nakon sastanka sa predsjednicima Saveza za bolju budućnost Fahrudinom Radončićem, Demokratske fronte Željkom Komšićem i Naše stranke Predragom Kojovićem.

Više...

Bošnjaci izabrali čelnike iz reda hrvatskog naroda u ZDŽ-u

U nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Zeničko-dobojske županije, zastupnik Ismet Sarajlić (SBB) izabran je danas na prijedlog Kluba Bošnjaka za novog predsjedavajućeg, a Sanja Renić (Naša stranka) iz Kluba Hrvata te Mladen Simić (SDP) iz Kluba Srba za zamjenike predsjedavajućeg Skupštine ZDK.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed