Četvrtak, 08 Studeni 2018

Manfred Weber EPP-ov vodeći kandidat za europske izbore!

Europska pučka stranka izabrala je svog vodećeg  kandidata za europske izbore u svibnju 2019. To je Manfred Weber, dosadašnji predsjednik skupine pučana u Europskom parlamentu i član bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU), sestrinske stranke CDU-a kancelarke Angele Merkel. Weber je dobio 429 glasova, a njegova pobjeda bila je i očekivana jer su ga i ranije podržali istaknuti dužnosnici EPP-a.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nova povećanja plaća u HNŽ-u do kraja godine

Očekuje se kako će proračun Hercegovačko-neretvanske županije i iduće godine biti veći u odnosu na tekuću, ali će biti potrebno još mnogo napora kako bi se nove obaveze ispunile. U prosincu prošle godine predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg rekao je kako je proračun za ovu godinu uvećan za 14 milijuna maraka u odnosu na 2017. godinu. 

Više...

Poznata imena osmorice uhićenih pripadnika Armije RBiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Viteza, Zenice i Sarajeva uhitili osam osoba koje se terete za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen ubojstvom najmanje 12 zarobljenih pripadnika HVO-a iz Šafradina, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Više...

Od danas niže cijene goriva u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo trgovine informiralo je Vladu FBiH o četvrtom ovogodišnjem sastanku s distributerima naftnih derivata, održanom 2. studeoga 2018. godine, na kojem je su razmatrani kretanje cijena na tržištu Federacije BiH i razlozi poskupljenja derivata nakon posljednjeg sastanka od 4. rujna 2018. godine.

Više...

Ivica Todorić ostaje u zatvoru

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučio je da Ivica Todorić ostaje u zatvoru. Sud je od 16:30 odlučivao o dva prijedloga - onom obrane da se Todoriću ukine pritvor i drugom tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor, ovaj put ne zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, nego zbog opasnosti od bijega.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed