Subota, 08 Rujan 2018

Bog je izabrao siromašne da budu bogataši u vjeri

23. nedjelja kroz godinu (B), 2018.
Ozdravljenje „gluhog mucavca“ o kojemu je progovorio današnji evanđeoski ulomak predstavlja Isusa kao obećanog Mesiju, a njegovo vrijeme kao mesijansko vrijeme kojemu je, kako nam to poručuje ulomak iz Knjige proroka Izaije koji nam je ponuđen kao prvo čitanje, jedna od značajki i to da će se „uši gluhih otvoriti“ i „njemakov jezik klicati“. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Veličanstvena procesija sa svijećama za Malu Gospu u Vepricu

Marijansko svetište Vepric kraj Makarske i ove je godine bilo mjestom vjerničkog okupljanja povodom proslave blagdana Male Gospe. Po već uhodanoj praksi, središnje slavlje odvijalo se na uočnicu blagdana, u petak 7. rujna, kada je Gospino svetište podno Biokova posjetilo više tisuća hodočasnika s Makarskog primorja, iz Neretvanske i Imotske krajine, susjednih otoka te Bosne i Hercegovine. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Papa roditeljima: Uvijek njegujte i gajite povjerenje u učitelje

Papa Franjo primio je u audijenciju članove Talijanske udruge roditelja (AGE) prigodom 50. obljetnice njezina osnutka. Na početku svoga obraćanja Papa je pohvalio zalaganje Udruge u korist obitelji i odgoja istaknuvši kako se članovi Udruge u svojem djelovanju drže načela kršćanske etike „kako bi obitelj bila subjekt koji se sve više priznaje i protagonist u društvenom životu".

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Dajmo Liječniku rane i živimo slobodu!

Prava ljubav je uvijek ravnopravna. U njoj nema ovisnosti. Nema većeg i manjeg. Navezanost nastane kad želimo da nam drugi izliječi rane, makar mi ne shvaćali da se o tome radi. Ako bismo rane predali jedinom liječniku duša, Bogu, voljeli bismo druge istinski. Ravnopravno. Ne bismo im se divili kao da su spasitelji.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Biblijska slika istinske pobožnosti prema Majci Mariji

Sveti Ljudevit Marija Grignion Montfortski u spisima (knjiga): Rasprava o pravoj pobožnosti prema Djevici Mariji, u trećem poglavlju: Biblijska rasprava ove pobožnosti: Rebeka i Jakov (str. 153-175); govori kako nam Duh Sveti donosi u Svetom pismu divnu sliku u svezi istinske pobožnosti prema Bogorodici Mariji. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Rabuzinov balon 'naive'

Atraktivni prizori stižu iz Varaždina: U nebo je poletio balon, jedinstven po svojoj kupoli, koju krasi najveća reprodukcija umjetničkog djela na svijetu.

Više...

Netko može biti ispunjeniji kao stolar, nego kao svećenik

Početak mjeseca rujna obilježen je početkom nove školske godine, što izaziva ne male strepnje i frustracije kod dobrog dijela roditelja osnovno i srednjoškolaca. Jedni strepe kako će proći nova školska godina te hoće li im dijete postići uspjeh koje će mu omogućiti nastavak željenog školovanja, a drugi su ljuti i frustrirani jer im možda dijete nije „upalo" u školu koju su im roditelji htjeli.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed