Subota, 09 Studeni 2019

Na zagrebačkom Kaptolu fra Bernardin Škunca predstavio 'Vjeropoj Riječi' o fra Bonaventuri Dudi

"Vjeropoj Riječi: Roman esej o fra Bonaventuri Dudi" autora fra Bernardina Škunce, predstavljen je u srijedu, 6. studenog u crkvi svetog Franje na zagrebačkom Kaptolu. O knjizi i fra Bonaventuri Dudi govorili su provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak, u ime suizdavača Kršćanske sadašnjosti don Anton Šuljić te priređivači knjige Stjepan Lice i fra Ivan Majić, koji je čitao izabrane ulomke iz romana.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Mons. Marin Barišić podijelio 72 Caritasove stipendije; studentima mjesečno 1000, učenicima 700 kuna

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić podijelio je, u ponedjeljak 5. studenog, u prostorijama Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije rješenja o dodjeli Caritasove stipendije za 33 studenta i 39 učenika srednjih škola. Visina mjesečne stipendije za studente je 1000 kuna, a za srednjoškolce 700 kuna. Glavni kriteriji dodjele su socijalni status obitelji odnosno studenta, redovito upisana godina studija te aktivnosti u župnoj zajednici i volontiranje.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Svjedočanstvo Ivane Ožbolt: Bila sam u New Age-u i sve mi se raspadalo a onda sam predala život Bogu

“Nisam znala što je New Age, ali kad sam ušla u knjižnicu određene su me knjige privlačile (...) potvrđivale su moje mišljenje da sam ja bog! (...) Nisam tražila Boga, tražila sam kako ću to božanstvo u sebi, na neki način, kanalizirati. Druge sam podučavala jogi, čakrama, nekršćanskoj meditaciji”, svjedočila je, među ostalim, Ivana Ožbolt na Duhovno-duhovitim večerima za mlade koje vodi fra Stjepan Brčina u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed