Ponedjeljak, 28 Rujan 2020

Živjeti sam na otoku

Živjeti sam na otoku? Čini se kao priča iz avanturističkih filmova. Ali nije film već je život čovjeka koji je jedini cjelogodišnji stanovnik otoka pokraj Turnja.

Više...

Maske pomažu u jačanju imuniteta na koronavirus?

Mogu li maske, koje mnogi znanstvenici već smatraju najučinkovitijom zaštitom od zaraze koronavirusom, imati i dodatnu korist? Neki stručnjaci vjeruju da su osobe koje ih nose izložene manjim i manje štetnim količinama virusa, što potiče imunosnu reakciju.

Više...

Međugorje je odgovor na probleme 21. stoljeća

Poljski svećenik Grzegorz Swiercz 16. put je pohodio Međugorje. Na početku je dolazio sa skupinom poljskih hodočasnika. Sada je došlo njih 41 s poljskim vodičem Konradom. On je njihov župnik koji je pripremio poseban program njihova boravka u Međugorju i Tihaljini, piše Večernji list BiH.

Više...

Općine same mogu generirati na desetke tisuća novih radnih mjesta

Unatoč složenosti ustavne strukture Bosne i Hercegovine, lokalne zajednice mogu, a to pokazuju primjeri s terena, biti nositelji gospodarskog oporavka, kao i svjetionici za privlačenje stranih investitora. Uzor brojnim općinama u Bosni i Hercegovini može biti jedna lokalna zajednica sa sjevera države. Radi se o Derventi za koju mnogi imaju samo riječi hvale, piše Večernji list BiH.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed