Super User

Super User

Teške optužbe na račun doma u Petrinji

Petrinju je ovih dana potresla priča i fotografije koje je na društvenim mrežama objavila bivša zaposlenica privatnog doma za starije. Uznemirujuće fotografije vezane korisnice upućuju na nehumane uvjete u domu. U cijelu priču uključile su se policija i inspekcija, koja nije utvrdila nepravilnosti.

  • Objavljeno u Svijet

Lauc: Vjerujem da smo došli do maksimuma

Budi nadu da u Zagreb i Zagrebačkoj županiji brojevi zaraženih ili blago padaju ili barem stagniraju i ne rastu. To znači mjere djeluju, ljudi se čuvaju i napokon su shvatili da se ne radi o prevari i da je to opasna bolest. Vjerujem da je to sada neki maksimum i da će Zagreb nastaviti padati a Hrvatska ne bi smjela više narasti - izjavio je u Dnevniku HTV-a profesor doktor Gordan Lauc, član Vladina Znanstvenog savjeta.

  • Objavljeno u Svijet

Đikić: Bez strategije neće biti reda, građani više nemaju povjerenja

Ivan Đikić, znanstvenik sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, u emisiji Hrvatskog radija "Intervju tjedna" prisjetio se da je još u ožujku rekao da će borba protiv  koronavirusa biti uspješna ako se bude temeljila na znanosti, točnih podataka i transparentnosti. Smatra da je u vezi s tim Hrvatskoj potrebna strategija te da vodstvo države više treba slušati stručnjake.

  • Objavljeno u Svijet
Pretplati se na ovaj RSS feed