Posjet visoke delegacije hospiciju u Ljubuškom - audio i foto Istaknuto

Posjet visoke delegacije hospiciju u Ljubuškom - audio i foto

U posjetu zdravstvenoj ustanovi  palijativne njege bolesnih - Hospiciju Božanske milosti koji djeluje pri Domu zdravlja Ljubuški jučer su bili članovi Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, predvođeni predsjednikom prof. dr. sc. Veljkom Đorđevićem, zamjenicom predsjednika doc. dr. sc. Marijanom Braš, voditeljicom Centra za umjetnost u medicini i voditeljem Centra za kulturu dobra koji djeluju pri institutu, dr. Brankom Kandić-Splavski  i Vladom Čuturom.

 

Uz njih u posjetu su bili i ravnatelj zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak doc. dr. Boro Nogalo, dr.sc Jadranka Pavić, pročelnica Katedre za zdravstvenu njegu Zdravstvenog Veleučilišta Zagreb, te ravnatelji Domova zdravlja Metković i Dubrovnik Mihovil Štimac  i Branko Bazdan.


Podsjećamo, Dom zdravlja Ljubuški je nositelj u projektu prekogranične suradnje kojeg financira Europska unija zajedno sa pratećim partnerom Domom zdravlja Metković, kojem je cilj poboljšati kvalitetu i pristup zdravstvenoj zaštiti u prekograničnom području jadranskog zaleđa, s naglaskom na ranjive skupine, povećanjem upravljačkih kapaciteta zdravstvenih centara u Ljubuškom i Metkoviću, osnivanje i osposobljavanje mobilnih palijativnih timova (MPT).

Tijekom svog posjeta, članovi delegacije su izrazili zadovoljstvo viđenim u hospiciju, te naveli kako se ovakav rad u palijativnoj skrbi treba prenijeti i na centre koji se osnivaju u Republici Hrvatskoj.


O dojmovima tijekom posjete za naš radio govorili su domaćin, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Srećko Matić, potom  prof.dr.sc. Veljko Đorđević, predsjednik Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i doc.dr.sc. Marijana Braš, zamjenica predsjednika ZIKZ-a i voditeljica  Međunarodnog centra za medicinu usmjerenu prema osobi, docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Poslušajte što je rekao prof.dr.sc. Veljko Đorđević, predsjednik Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Razgovor s doc.dr.sc. Marijanom Braš, zamjenicom predsjednika ZIKZ-a i voditeljicom Međunarodnog centra za medicinu usmjerenu prema osobi, te docenticom na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Poslušajte i što je rekao ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški dr. Srećko Matić

 

Bjanka Medić/Radio Ljubuški

na vrh članka