Sastanak načelnika Barbarića s federalnom ministricom Zorom Dujmović - audio i foto Istaknuto

Sastanak načelnika Barbarića s federalnom ministricom Zorom Dujmović - audio i foto

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i federalna ministrica kulture i športa Zora Dujmović danas su boravili u Ljubuškom gdje su održali sastanke s načelnikom Općine Nevenkom Barbarićem.

Nakon sastanka s ministrom Ramićem, načelnik Barbarić je razgovarao i s ministricom Dujmović, te je objasnio kako je to bila prilika zamoliti ministricu za pomoć projektima u općini Ljubuški, prije svega za pomoć pri izradi dokumentacije za obnovu kule herceg Stjepana.

Ministrica Dujmović je rekla kako svatko tko se imalo bavi kulturom mora cijeniti nastojanja i velika ulaganja od strane općine Ljubuški u očuvanje kulturne baštine, posebno u arheološka istraživanja koja su itekako aktivna proteklih godina, te je obećala pomoć načelniku Barbariću i njegovom timu.

"Naše ministarstvo je već podržavalo određene projekte, a i ubuduće stojimo na raspolaganju. Stavit ćemo se u punom kapacitetu na dispoziciju. Sve ono što su naše stručne kompetencije, a također i financijske, koje su nažalost dosta skromne, stoji na raspolaganju i želimo biti podrška svemu onome što su nastojanja lokalne zajednice, načelnika i njegovog tima", rekla je Dujmović.

Opširnije poslušajte u audioprilogu

 

 

zora dujmovic ljubuski

sastanak barbaric dujmovic

Bjanka Medić / Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka