Poslušajte kako je "čarobnjak" Šire predvidio Subašićeve obrane jedanaesteraca - audio

Poslušajte kako je "čarobnjak" Šire predvidio Subašićeve obrane jedanaesteraca - audio

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4:3 (1:1, 1:1).

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je u raspucavanju obranio tri 11-erca danskih igrača - Eriksenu, Schoeneu i Nicolaiju Jorgensenu. Pobjednički pogodak u raspucavanju postigao je Ivan Rakitić.

Uoči utakmice Hrvatska – Danska naš stalni stručni sportski komentator Ivan Ereš Šire je u programu Radija Ljubuški predvidio kako će Hrvatska, ako dođe do jedanaesteraca, proći dalje.

Šire je tada, kada je malo tko razmišljao o jedanaestercima, naglasio kako Hrvatska ima jednu prednost o kojoj nitko ne govori, a može odlučiti puno toga.  

 „Hrvatska ima najboljeg golmana na zemaljskoj kugli za obranu jedanaesteraca, Subašić je u povijesti nogometa najbolji vratar u obrani jedanaesteraca, možda je njemu u tome ravan samo slavni Helmuth Duckadam, vratar Steaue koji je Barceloni obranio 4 penala i mala Steaua je postala prvak Europe“, izjavio je, među ostalim Šire, koji je tada rekao kako se Hrvatska ne smije bojati  ruleta jedanaesteraca jer imamo „džokera na vratima“.   

Da je njegovo razmišljanje bilo na pravom tragu pokazalo se sinoć.

Poslušajte

Radio LJubuski

na vrh članka