Poraz Izviđača na startu SEHA lige - audio i foto Istaknuto

Poraz Izviđača na startu SEHA lige - audio i foto

Nakon godinu dana u Ljubuškom se ponovo igra SEHA liga. U susretu 1.kola skauti su ugostili Meshkov Brest iz Bjelorusije i pali u posljednjih desetak minuta.

Početak susreta pripao je gostima koji su znalački koristili pogreške domaćih igrača i vrlo brzo su došli do pet golova prednosti pa je trener domaćina Mario Bjeliš tražio time out već u osmoj minuti igre.

Kako je vrijeme odmicalo Izviđač je polako smanjivao prednost gostiju i u samoj završnici prvog dijela uspio poravati na 17:17 i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

Kada je Izviđač prvi put poveo u prvoj minuti nastavka, a potom povećao na dva gola činilo se da će ipak uspjeti pobijediti nekompletne goste koji su došli u Ljubuški praktično s „drugom postavom“. Međutim gosti su ubrzo poravnali pa se slijedećih petnaestak minuta igralo gol za gol.

Sredinom nastavka domaćini su ponovo imali dva gola prednosti i napad za tri, ali nije išlo. U tim se trenucima ozlijedio Duje Maretić koji je davao ritam igri Izviđača, a i Marko Vukić počeo je „šepati“, pa odlični Vedran Delić nije mogao sam. Sve do 50-te minute tinjala je nada da „može biti nešto“, ali gosti predvođenim izvanrednim strijelcem Baranauom (imao šut 11/11) mirno su u završnici poentirali i zasluženo slavili.

Inače, utakmica se igrala po velikoj sparini pa su dječaci zaduženi za brisanje poda često ulazili na parket kako bi brisali podlogu.

Kod Izviđača najefikasniji igrač bio je Vedran Delić sa 7 postignutih golova, Marko Vukić je postigao 6, Dragan Šoljić 5, Josip Čutura 4. Goste je predvodio Maxim Baranau s 11 golova, Andrey Yashchanka postigao je 7, Artiom Selviasiuk i Valentin Kuran po 5.

Gradska športska dvorana.
Gledatelja 1500.
Suci: Gjorgji Nachevski i Slave Nikolov (Makedonija).
Delegat: Aco Nikolovski (Makedonija).

Sedmerci: Izviđač CO 3(3), Meshkov 3(2),

Isključenja: Izviđač CO 6.minuta, Meshkov 6.minuta

IZVIĐAČ CO – MESHKOV 29:33 (17:17)

IZVIĐAČ CO: Anđelić (6 obrana),Kvesić (6 obrana),Pavlak 2,Miličević 1,Alilović 1,M.Mišetić,Čutura 4,Primorac,Vukić 6,Maretić 2,Jozinović,Kaluđerović,Kordić 1,Šoljić 5,G.Mišetić,Delić 7. Trener: Mario Bjeliš.

MESHKOV: Charapenka (7 obrana),Korsak (1 obrana),Harokh,Budzeika 1, Yashchanka 7,Bachko 1,Amelianchuk,Baranau 11, Viarheichyik, Datchuk,Moshalov 3, Darafeyeu, Selviasiuk 5, Tamashuk,Kuran 5,Silko. Trener: Andrey Moshalov.

Poslušajte što su nakon utakmice na tiskovnoj konferenciji rekli trener Izviđača Mario Bjeliš i igrač Vedran Delić

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

na vrh članka