Prvi u BiH: Osnovne škole u Ljubuškom uvode pametne ploče - audio i foto Istaknuto

Prvi u BiH: Osnovne škole u Ljubuškom uvode pametne ploče - audio i foto

Općina Ljubuški prva je u BiH opremila svoje osnovne škole "pametnim" pločama koje bi trebale značajno unaprijediti kvalitetu nastave.

Tri osnovne škole u Ljubuškom, OŠ Marka Marulića, OŠ Tina Ujevića i OŠ Ivane Brlić Mažuranić su dobile po jednu interaktivnu ploču s mozaBook softverom.

"Pametna ili interaktivna ploča nezaobilazno je pomagalo u nastavi. Omogućuje aktivno sudjelovanje u nastavi, snimanje lekcija i bilješki. Sve što se radilo na satu može se sada jednim klikom snimiti i poslati učenicima na mail. Učenici će moći dodirom prsta pohraniti ili označiti ono što je bitno. Ono što je meni posebno zanimljivo su videopredavanja", rekla je danas u programu Radija Ljubuški Danijela Planinić, ravnateljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

"Ove tri pametne ploče s licencama, koje se licenciraju svake godine, su circa 28 tisuća maraka. To nije jeftina priča, ali to je budućnost i to je ono čemu trebamo smjeriti", pojasnio je Tihomir Kvesić, predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški.

On je dodao kako je sada sve na nastavnicima koji se moraju obučiti kako koristiti iste.

Upravo stoga je danas u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom održana prezentacija rada pametne ploče na kojoj se pojavio velik broj nastavnika iz ljubuških osnovnih škola.

"Mi u prosvjeti moramo puno učiti, mi ćemo dati sve od sebe da nešto naučimo, zato su danas tu ljudi i došli, da vide i da rade", rekao je Tomislav Matić, pomoćnik ravnatelja OŠ Marka Marulića, koji smatra kako je ovo revolucionaran potez kada je u pitanju obrazovanje u BiH.

"Nadam se da će i druge općine u BiH slijediti općinu Ljubuški", zaključio je Matić.

Poslušajte što je danas na prezentaciji rada pametnih ploča za Radio Ljubuški rekao Tomislav Matić

 

 

Podsjećamo, u programu našeg radija danas smo ugostili predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški Tihomira Kvesića, šeficu Odsjeka društvenih djelatnosti općine Ljubuški Sandru Bradvicu, te ravnatelje osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić i Marka Marulića Danijelu Planinić i Davorina Medića, a što su oni rekli o pametnim pločama možete poslušati OVDJE

 

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka