Treća večer Božićnog sajma Udruge mladih Agape - audio i foto Istaknuto

Treća večer Božićnog sajma Udruge mladih Agape - audio i foto

Sinoć je na glavnom gradskom trgu u Ljubuškom održana treća večer humanitarnog Božićnog sajma Udruge mladih "Agape", a za dobru atmosferu pobrinuli su se Anita Šunjić, Anarhiv Duo i band Victoria.

Pod šatorom se plesalo i pjevalo, kušalo se kuhano vino, uštipci, čaj i razne druge poslastice, a osim Ljubušaka na sajam već danima stižu i stanovnici iz okolnih mjesta.

Jedan gospodin iz Čitluka kaže kako je odlučio doći vidjeti kako sve to izgleda, te da je oduševljen organizacijom. "Prvi put sam na ovom sajmu, ovih dana smo bili u Mostaru i ovdje je puno bolje. Tko god dođe na oba mjesta, to će vidjeti, sigurno ćemo se ponovno vratiti ovdje", rekao nam je ovaj Brotnjak.

Iako je Božićni sajam počeo prije tri dana, volonteri i članovi Udruge Agape se već mjesecima pripremaju za sajam i akciju "Reakcija" u kojoj bi i ove godine trebali olakšati božićne blagdane za više od 300 siromašnih obitelji iz Ljubuškog.

"Još prije više od dva mjeseca su krenuli sastanci, dolazili su volonteri da se dogovore što će tko raditi. Prije nekih 20-tak dana krenuli su nam dolaziti paketi, ponajprije hrana za socijalno ugrožene. Velik broj paketa već je podijeljen, paketi su podijeljeni u Klobuku. U gradu Ljubuškom je podijeljen manji dio paketa, ali ostalo je tu još mnogo posla. Poslije sajma ćemo "na veliko" puniti pakete, jer i ove godine ima preko 300 obitelji koje su potrebne neke naše male skromne pomoći, barem za Božić", rekao nam je jedan član Udruge.

Volonteri koji su ranije sudjelovali u podjeli paketa kažu kako je potresno ići na teren i vidjeti u kakvim uvjetima neki naši sugrađani žive. "Puno puta se potresemo, pogotvo kad uđemo u neke najkritičnije dijelove, ja prva sam se oporavljala nekoliko dana nakon tog dijeljenja paketa", rekla nam je jedna volonterka.

Iz Udruge "Agape" pozvaju sve Ljubušake da dođu na naredne večeri sajma i tako daju svoj obol ovoj akciji.

U audiozapisu poslušajte što smo snimili sinoć

Pogledajte i dio fotografija sa Facebok stranice Udruge Agape

Ivan Herceg / Radio Ljubuški
Naslovna Foto: Udruga mladih Agape / Facebook

na vrh članka